Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще разговаря със

...
Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще разговаря със
Коментари Харесай

Радев и Вучич при българите в Цариброд

Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще беседва със сръбския си сътрудник Александър Вучич. Двамата ще се срещнат с представители на българското национално малцинство в Сърбия.

Двамата водачи за повторно отиват при българите в Цариброд. Първата взаимна среща бе преди 3 години. Тогава Румен Радев акцентира, че ориста на националното ни малцинство в Сърбия е от изключителна значимост за двустранните връзки сред Белград и София, както и за европейската вероятност на целия район, напомни БНР.

На собствен ред Вучич даде обещание да усъвършенства живота на българите в Сърбия. Темата ще бъде във фокуса и на днешната среща.

Радев и Вучич ще беседват на четири очи. За 12 часа е планувана среща на двамата с представители на българското национално малцинство.

След като преди 3 години двамата държавни глави направиха първа копка на монумент на светите братя Кирил и Методий в двора на учебно заведение в Цариброд, което носи името на славянските първоучители, през днешния ден Радев и Вучич ще открият паметника на специфична гала.

Президентите ще прегледат и ремонтираната постройка на учебното заведение. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР