Президентът Румен Радев ще обяви началото на 21-вото издание на

...
Президентът Румен Радев ще обяви началото на 21-вото издание на
Коментари Харесай

Румен Радев ще даде началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“

Президентът Румен Радев ще разгласи началото на 21-вото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “, която се организира под неговия патронаж и е в поддръжка на деца, нуждаещи се от диагностика, лекуване и рехабилитация от 12:00 часа в Бургас, оповестиха от прессекретариата на президента.

В рамките на събитието ще бъдат оповестени тематиката и задачите на акция 2023/2024, която ще продължи през цялата 2024 година Ще бъдат регистрирани и резултатите от акция 2022/2023 на благотворителната самодейност, чийто фокус беше поддръжката на деца с редки генетични болести. Благодарение на даренията на хиляди българи бяха подкрепени стотици деца и лечебни заведения от цялата страна.

На 20 ноември отделението по неонатология към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ - Сливен получи подаяние от акцията „ Българската Коледа “ – висок клас ехограф, оповестиха от болничното заведение. Той е най-ново потомство, с отлични благоприятни условия за бърза и прецизна диагностика на мозъчни структури, вродени аномалии, настъпили затруднения при рискови новородени, както и следенето им във времето.

По информация на началника на отделението доктор Таня Праматарова годишно през неонатологията минават към 1 500 бебета. Процентът на прибързано родените деца в региона е трайно по-висок от междинния за страната – 17,19 %. Отделението е само на територията на региона за развъждане, интензивно и характерно лекуване, както и оказване на консултативна помощ при рискови и недоносени новородени, без аналог в региона.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР