Президентът Румен Радев се срещна с представители на българската общност

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители на българската общност
Коментари Харесай

Визита на президента Радев в Испания: Успехът на всеки българин е успех за България

Президентът Румен Радев се срещна с представители на българската общественост в Испания, където е на публично посещаване, и ги увери, че триумфът на всеки българин там е голям триумф за България.

Над 200 000 са сънародниците ни там - третата по величина българска общественост в чужбина.

Сънародниците ни в Испания посрещнаха президента Румен Радев в Мадрид прочувствено - с българския химн и стихове. Отправиха към президента и доста въпроси, измежду тях - по кое време ще отпадне Данък добавена стойност за учебници, пособия и книги.

Поискаха и български културен институт:

" Смятаме, че е малко срамничко да сме страна с най-нисък бюджет за обучение в европейската общественост ".

" Намаляване на Данък добавена стойност за учебници – мога да кажа, че сте прави, единственият пробив беше за заведенията за хранене, а не за учебни заведения и за учебници. Трябва да сменим метода ", отговори президентът Румен Радев и добави:

" Вие можете. Там, където българите могат и са мощни, значи, че и България може и ще бъде мощна. Защото нашата мощ е в нашето единение ".

Дайте ни тласък да се върнем, споделиха част от сънародниците ни, които от години живеят в Испания:

" Вие ни призовавате да си дойдем в нашата Родина, къде е тя, тя не е наша. Дайте ни подарък, върнете ни в България! "

" Сега сега няма страна ".

" Какво желаете вие да се случи в България, с цел да се върнете ", попита президентът.

" Промяна, огромна смяна. Направете я смяната. Затова сме ви дали своят вот доверие ", бяха част от отговорите на нашите сънародници в Испания.

Посещението на президента Радев в Кралство Испания през днешния ден стартира със срещна с министър-председателя Педро Санчес в Мадрид. Българският държавен глава организира диалог и с ръководителя на Конгреса на депутатите на Испания Меричел Батет.

Президентът Румен Радев  и неговата брачна половинка Десислава Радева бяха посрещнати с публична гала от крал Фелипе VI и кралица Летисия в двореца " Сарсуела ", където организираха среща.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР