Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната групи

...
Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната групи
Коментари Харесай

Радев прие представители на Възраждане и обяви край на консултациите


Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната групи на партия "Възраждане " в границите на консултациите за сформиране на ново държавно управление. По-рано през днешния ден президентът беседва с депутати от "Има подобен народ " и от "Демократична България ".

"Много е значимо ръководството на една модерна европейска страна да се базира както на нови хрумвания, само че и на политически опит. Изисква всяка политическа мощ да може да отстоява своите визии за България, само че и да има нужната съдружна просвета и да прави компромиси…За обществото е значимо да знае вашата оценка за политическата конюнктура все още и за вашето виждане дали това Народно заседание има капацитет да сътвори ново управническо болшинство и по-какви механизми това може да се случи ", съобщи при започване на срещата Радев.

От своя страна водачът на "Възраждане " Костадин Костадинов благодари за бързите дейности на президента предвид на консултациите:

"Основният и най-бърз метод за превъзмогване на тази рецесия, която е провокирана до голяма степен от дейностите и бездействията на сегашния кабинет, са предварителните избори – колкото по-скоро, толкоз по-добре ".
Президентът разгласи още, че с днешната среща с групата на "Възраждане " цикълът от съвещания е завършил: "Предстои връчване на мандат на първата политическа мощ ".
От парламентарната група на "Продължаваме смяната " през вчерашния ден обявиха, че техни представители няма да дойдат за консултациите, които бяха планувани от президента за 13 часа в понеделник.

От Политическа партия оповестиха още, че ще търсят благоприятни условия за насрочване на съвещания при президента, откакто завърши визитата на президента в Мадрид. Радев отпътува на срещата на върха на НАТО на следващия ден. Форумът ще продължи до 30 юни.

Според графика на консултациите, публикуван от прессекретариата на президента, в понеделник трябваше да има съвещания с Политическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, само че диалози имаше единствено с ГЕРБ-СДС и с Движението за права и свободи.

Ще участваме в съвещания в различен ден, когато сме сигурни, че сме обезпечили фамилиите и стопанската система за идващите месеци, обявиха през вчерашния ден и депутатите от Българска социалистическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР