Президентът Румен Радев се отзова на поканата на музикалните състави

...
Президентът Румен Радев се отзова на поканата на музикалните състави
Коментари Харесай

Радев присъства на "Ритъмът на Балканите", проблемът с ниските заплати за музикалните състави на БНР остава


Президентът Румен Радев се отзова на поканата на музикалните сформира на Българското национално радио и беше посетител на концерта "Ритъмът на Балканите" - най-успешният план на Оркестъра за национална музика на Българското национално радио.

Концертът събра в зала "България" най-атрактивните музиканти на Балканите - румънците Ана Мария Стоян и Мариан Мексикану и македонецът Гоце Димовски.

Тази седмица музикантите от съставите на БНР стачкуваха пред постройката на Министерството на финансите и пред Министерския съвет с искане за увеличение на бюджета на публичната медия с 400 000 лв., което да разреши нарастване на заплатите им с 50 %.

Генералният шеф на БНР Александър Велев към този момент съобщи, че промяна на бюджета е нужна, с цел да се покачат заплатите и да се запазят музикалните сформира на радиото. Премиерът Бойко Борисов дефинира митингите на съставите на БНР като "безпочвени" и акцентира, че е значимо да се работи добре с бюджетите на държавните институции.

Проблемът с ниските заплати на музикантите беше разискван и на съвещание на комисията по културата и медиите в Парламента. Председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова предложи музикалните сформира на БНР да излязат от структурата на публичната медия и техен принципал да стане Министерството на културата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР