Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с министър-председателя на Република

...
Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с министър-председателя на Република
Коментари Харесай

Румен Радев проведе телефонен разговор с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис

Президентът Румен Радев организира телефонен диалог с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис, в границите на който бяха разисквани тематики от дневния ред на двустранните връзки и настоящи въпроси от европейския дневен ред в светлината на идната среща на Европейския съвет в Брюксел.

Ускоряване на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция, подсилване на свързаността сред двете страни посредством отварянето на новия граничен пункт „ Рудозем-Ксанти ", както и други въпроси от общ интерес бяха във фокуса на диалога. Българският държавен глава и министър-председателят на Република Гърция потвърдиха готовността на двете страни да работят в тясно партньорство за подсилване на стабилността и сигурността в нашия район.

Румен Радев изрази пред Кириакос Мицотакис позицията на България във връзка с процеса на разширение на Европейски Съюз. Европейската интеграция на Република Северна Македония е в интерес и на България, и на района, само че изисква политическа воля за разрешаване на отворените въпроси в открит двустранен разговор сред София и Скопие, а не посредством непрестанни старания за реализиране на външен напън върху страната ни. Само по този начин в Европейски Съюз няма да бъдат импортирани нерешени проблеми, ще бъдат предпазени европейските полезности и ще се открие пътят на югозападната ни съседка към пълноценната ѝ европейска интеграция, уточни още Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР