Президентът Румен Радев проведе среща с германския си колега Франк-Валтер

...
Президентът Румен Радев проведе среща с германския си колега Франк-Валтер
Коментари Харесай

Президентът на Германия ни обеща помощ за охраната на границите

Президентът Румен Радев организира среща с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер в границите на 13-та среща на държавните глави от групата " Арайолуш "

В динамичната обстановка в Европа България се утвърди като главен и благонадежден сътрудник на Германия в границите на Европейския съюз. Ще подкрепим напъните на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Съюза. Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер на среща с българския държавен глава Румен Радев в Малта.

Двамата държавни глави дойдоха във Валета особено по-рано преди началото на форума " Арайолуш ", с цел да се срещнат и обсъдят положението и вероятностите пред двустранните връзки.

Президентът Румен Радев изрази признателност за положителното партньорство с Берлин в региона на сигурността и превъзмогването на миграционната рецесия. " България е наясно с значимата си отговорност и прецизно извършва отговорностите си да охранява границите. На фона на непредсказуемата обстановка в района обаче, е нужна повече европейска взаимност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде кадърен независимо да обезпечи европейската сигурност при положение на нова огромна миграционна вълна ", съобщи българският държавен глава.

Германският президент прояви интерес към основаването на нов орган за битка с корупцията в България. Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че немският бизнес демонстрира мощен интерес към вложения в България, само че смята за значимо изискване предприемането на ефикасни антикорупционни ограничения и работеща правосъдна система в страната. " Колкото по-решителна е България в битката с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкоз повече ще се ускоряват търговско-икономическите връзки сред двете ни страни ", съобщи немският държавен глава.

Двамата президенти се съгласиха, че са нужни единение и решителни ограничения в Европейски Съюз за отбрана на демократичните полезности в страните членки и попречване на външни въздействия върху политическия и избирателен развой.

Франк-Валтер Щайнмайер одобри поканата на българския държавен глава да посети страната ни през идната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР