Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно представените партии преди
Коментари Харесай

БСП на консултациите при президента: Корупцията вече се записва в закони

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарно показаните партии преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Във вторник втори след " Възраждане " на " Дондуков " 2 отидоха представители на Българска социалистическа партия.

" Нашата позиция е ясна и безапелационна от съставянето на това държавно управление. Времето потвърди, че тя е вярна. А тя е, че това държавно управление и това болшинство са нездравословни за страната. Агонията, в която вкараха България, може да се приключи единствено с предварителни избори ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя се аргументира с думите, че „ това държавно управление е било основано порочно, като е предало очакванията и упованията на хората за смяна на досегашния модел на ръководство ". „ Вместо да се борят с мафията и задкулисието, те ги изпраха и ги узакониха. Корупцията към този момент се записва в закони. Самите цели на този кабинет не са изпълнени. Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни слага като второстепенна страна в Европейски Съюз ", безапелационна е Нинова, която акцентира, че това отдалечава страна ни от " нейната европейска същина ".

Тя изрази опасения, че „ еврозоната от 1 януари следващата година също се отдалечава като опция по самопризнание на самите ръководещи. „ 9 месеца посветиха само на разпределянето на постовете и властовите позиции в страната. За огромните проблеми на страната даже не бе помислено. За нас това са демографската рецесия, скъпото опазване на здравето, ниското качество на обучение и приходите на хората ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Нашата теза остава непроменена - предварителните избори са излаз от тази обстановка. Не виждаме опция в това Народно събрание да бъде открита някаква друга настройка. Заявяваме, че няма да участваме в нея ", повтори Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР