Президентът Румен Радев прекали, когато каза не на помощта за

...
Президентът Румен Радев прекали, когато каза не на помощта за
Коментари Харесай

Явор Божанков готов да обсъжда импийчмънт на Радев: Президентът прекали - не дава оръжия за Украйна!

Президентът Румен Радев прекали, когато сподели " не " на помощта за Украйна и " не " на глобите против Русия, съобщи в изявление за Нова телевизия досегашният народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия Явор Божанков. За изборите на 2 април Божанков се причисли към новата коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " също като част от гражданската квота.

 

Политикът сподели в отговор на въпрос, че не е сигурен дали има юридически причини за импийчмънт на президента, както предлага ДСБ, само че има съображение за терзание. Заяви подготвеност да взе участие в този спор и в случай че има задоволително причини, ще го поддържа.

 

" Това е прекомерно, тъй като споделят " не " на глобите, " не " на помощта, само че по какъв начин реализираме мира?! Путин се удря по челото и споделя " Изтеглям войските " откакто е декларирана задачата да се приключи украинската страна " възмути се Божанков и акцентира, че тази позиция не е смела.

 

Помолен да разяснява обстановката в Българска социалистическа партия, която откакто изключи него от парламентарната група, изключи и доста членове, сред които младежи, Божанков сподели: " Политическа мощ, която стартира да изключва младите си хора, тъй като ги вижда като опасност, няма бъдеще. С преориентацията на Българска социалистическа партия се промени в салдото в политиката: ГЕРБ нямаха болшинство за хартиената бюлетина и за промяната на шефа на Сметната палата. Преориентирането на Българска социалистическа партия обърна салдото в страната и това е неприятна вест ".

 

Запитан за моралните аспекти при промяната на политическата мощ, с която се обвързва, Божанков отговори, че е изпитвал вътрешен спор, когато групата му е гласувала връщането на изборните измами с хартиената бюлетина, само че не и в този момент, тъй като новата коалиция е подкрепена от необятен набор неправителствени организации.

 

Добави, че не е получил особено покана от някой от водачите, а е разговарял кардинално с всички тях след изключването си от групата на Българска социалистическа партия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР