Президентът Румен Радев покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на

...
Президентът Румен Радев покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на
Коментари Харесай

​Президентът Румен Радев покани на среща премиера Бойко Борисов

Президентът Румен Радев предложения водача на ГЕРБ Бойко Борисов на среща, с цел да обсъдят проблемите с корупцията и икономическото развиване на страната. Тази покана идва откакто дни наред президентът и министър председателят задочно си разменят реплики посредством медиите.

Не бива да се бърка закон с визия - по този начин президентът Румен Радев отговори на думите на премиера Борисов, че е разискал с Корнелия Нинова плана на Българска социалистическа партия " Визия за България ", а отхвърли среща с ГЕРБ.
Румен Радев - президент на Република България: Г-жа Нинова, като водач на Българска социалистическа партия, изиска да ме запознае със своята " Визия за България ". Аз съм подготвен да приема водача на партия ГЕРБ, господин Борисов, и да изслушам неговата визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на пагубния срив на вложенията, за икономическото догонване на страните от Централна и Източна Европа, които се откъснаха надалеч напред по темпове на стопански напредък и по качество на живот. - Това покана за среща ли е? - Да, аз съм отворен.
На въпрос на Българска национална телевизия, че подлага на критика ръководството, а в това време не вижда решението в предварителни парламентарни избори, президентът съобщи, че страната има бездънен проблем, който би трябвало да се позволи от Народното събрание.
Р интелигентен Радев - президент на Република България: Президентът не може да желае оставки на който и да е, само че в тази обстановка аз постоянно ще бъда на страната на жителите. Те виждат, че не са приоритет за настоящето ръководство и то губи тяхното доверие. И също по този начин българите ясно осъзнават, че всички дейности и извинения оттук насетне на властта имат една цел - да не изгубят властта, с която са се сраснали.
По думите на президента всяка власт, без значение дали сегашната или последваща, би трябвало ясно да разбере, че няма да може да ръководи по досегашния метод. Румен Радев е уверен, че българите все по-решително ще търсят правата си, тъй като се мерят освен с предишното, а и с страните към нас. Президентът отхвърли изказванията, че той и Българска социалистическа партия подстрекават митингите. Лаконичен беше отговора му на информацията, че в интернет върви петиция за въвеждане на изключително състояние от президента.
Румен Радев - президент на Република България: Това е смешно.
Отговори и на обвиняванията, че е нарекъл България тресавище.
Румен Радев - президент на Република България: Никога не съм казвал, че България е тресавище, а че би трябвало да се измъкне от блатото и съм споделил по какъв начин.
Относно Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации, Румен Радев счита, че ръководещите са се опарили с Истанбулската спогодба и сега се лутат по какъв начин да дефинират позицията си.

Румен Радев - президент на Република България: Разбирам, че им е мъчно, тъй като до момента те намерено на открито не са изразявали някаква твърда българска позиция. Според мен, Пакт би трябвало да има, само че предлаганите тематики в този пакт не работят никога в наш интерес, тъй като има вътре клаузи, колкото и да е необвързващ, които слагат на риск и народен суверенитет, и обществени системи и вътрешен мир.
Мнението на президента е, че България не би трябвало да подписва Глобалния пакт.

 Премиерът Борисов приема поканата на президента Радев за диалог Премиерът Борисов приема поканата на президента Радев за диалог
Във връзка с медийни запитвания, Правителствената осведомителна работа осведоми, че министър-председателят Бойко Борисов приема поканата на президент...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР