„Президентът Румен Радев подмолно участваше в продуцирането на определени процеси

...
„Президентът Румен Радев подмолно участваше в продуцирането на определени процеси
Коментари Харесай

Методиев брани Нинова: Била единствената, която Борисов не могъл да подчини. Кметове на ГЕРБ посрещали Радев с хляб и сол

„ Президентът Румен Радев тайно участваше в продуцирането на избрани процеси при свалянето на това държавно управление дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Вината на Радев е в това, че още от първия месец на това държавно управление с вицепрезидента Илияна Йотова започнаха канонада върху кабинета “, сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV Калоян Методиев – политолог, консултант на вицепремиера Корнелия Нинова и някогашен консултант на президента Румен Радев.

„ Действащият президент не спря да лъже. Вървяха две съществени линии – продавате оръжия на Украйна, а по-късно по тематиката Република Северна Македония. Аз се обърках какво тъкмо желае президентът. Тези две линии вървяха с концепцията да се срутва доверието в този кабинет “, изясни той.

„ Категорично и ГЕРБ, и Движение за права и свободи работят в синхрон с Радев. За последните два месеца Радев върви единствено и е посрещан с самун и сол от кметове на ГЕРБ – четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не стопираха да клатят държавното управление “, добави Калоян Методиев.

„ Това държавно управление е комплициран политически инженеринг, само че с избрана задача – да се успокои страната. При тази комплицирана структура би трябвало да правиш взаимни отстъпки в името на дадена цел, а не се опитваш да се катериш на раменете на другите, с цел да изпъкваш. Ако тръгнеш да го правиш, буташ всичко. В последна сметка се получи това “, разяснява още той.

„ Вицепремиерът Нинова беше безапелационна – в случай че Кирил Петков не е предлагането за министър-председател, Българска социалистическа партия ще се върнат на масата на договаряния. Тоест ще има опция да се търсят разновидности. Към днешната дата, с министър председател Кирил Петков, няма по какъв начин да се продължи с диалози “, безапелационен бе съветникът на Корнелия Нинова.

„ Държава не се ръководи на перона на гарата или „ Една жена ми сподели “. Управлява се с взимане на групови решения, с носене на отговорност и съгласуваност. Всеки има хрумвания, приказва се в неофициални диалози, само че обществено в институциите на България въпросът за преследване на съветски дипломати не е поставян. Категорично разбрахме от медиите “, добави Методиев.

„ Не може да се взимат еднолично решения от министър-председателя, не сме султанат. Примерът прави съществени неточности “, твърди той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР