Президентът Румен Радев отрече да има информация за изгонването на

...
Президентът Румен Радев отрече да има информация за изгонването на
Коментари Харесай

Радев няма информация за нарочените за гонене 70 руски дипломати

Президентът Румен Радев отхвърли да има информация за изгонването на 70 чиновници на съветските задачи в България. Той разяснява с две фрази тематиката от Мадрид, където би трябвало да взе участие в среща на НАТО.

„ Не мога да дам информация за изгонването на съветските дипломати в България, тъй като нямам такава “, сбит беше той.

„ Надявам се министър-председателят да е взел това решение въз основата на постоянна информация и да го е обмислил добре – и като мащаби, и като последици “, разяснява Радев.

Вчера Кирил Петков разгласи, че гони „ 70 съветски шпиони “, без обаче включително да влиза самата посланичка Елеонора Митрофанова. По-късно от Министерство на външните работи пратиха детайлности без обаче „ шпиони “ да участва в тяхната информация. Вместо това от външно приказват за „ понижаване на числеността на личния състав на съветските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация “.

По-късно се появиха подозрения кого тъкмо гони Петков, тъй като Русия няма толкоз доста дипломати у нас. Ще бъдат гонени и чиновници на задачите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР