Президентът Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър Главчев

...
Президентът Румен Радев определи председателя на Сметната палата Димитър Главчев
Коментари Харесай

Кой е Димитър Главчев, следващият служебен премиер на България


Президентът Румен Радев дефинира ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател. Главчев беше назначен на сегашния си пост на 28 юли 2023 година с решение на 49-ото Народно заседание за 7-годишен мандат.  Роден е в София и приказва британски език и съветски език. Бъдещият длъжностен министър председател е икономист по обучение и едно от знаковите лица на партия ГЕРБ, с която влиза в политиката като народен представител още през 2009 година Опитът му в счетоводството и финансовия надзор е над 30 години.

Главчев взе участие в работата на редица комисии, в това число заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, до момента в който е депутат в 6 Народното събрание. Той е и ръководител на 44 Народно събрание от 19 април 2017 до 17 ноември 2017 година Главчев взема решението да се отдръпна от заемания пост след напрежение, зародило след прочитане на декларация от страна на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и нейното последвало премахване от зала.

От 14.00 часа президентът ще одобри Димитър Главчев в президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР