Президентът Румен Радев определи като прибързано посещението на премиера в

...
Президентът Румен Радев определи като прибързано посещението на премиера в
Коментари Харесай

Румен Радев и Кирил Петков в задочен спор за РСМ и „Булгаргаз“

Президентът Румен Радев дефинира като преждевременно визитата на премиера в Скопие. Кирил Петков не се съгласи с оценката на Радев.

Коментирайки освобождението на шефа на „ Булгаргаз “, президентът означи, че се тревожи за инфлацията – по какъв начин българите се оправят с растящите цени и високите сметки, както и за бъдещето на енергетиката.

Румен Радев счита, че когато държавното управление сменя управление на сдружения би трябвало да подсигурява, че няма да има частни медиатори при доставката на синьо гориво, а България ще го получава на по-добри цени. И предизвести:

„ В тази си активност кабинетът да не се изкушава по наследения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи, който обвиняваше в нарушаване на закона. Защото, в случай че се употребява същият метод, то няма да постигнем  по-различни резултати от наследството на Борисов “.

Премиерът Кирил Петков увери, че няма желание да връща остарели управнически практики, само че отбрани освобождението на шефа на „ Булгаргаз “.

„ Това беше вярното решение и оттук насетне би трябвало да се знае, че по този начин ще бъде. Всеки, който се пробва да направи неверни решения, които да костват на всички българи, в случай че успеем да потвърдим, че това е реалност, няма да се колебаем нито секунда да създадем тъкмо сходни решения и за всички други сдружения.

Новият ръб, първото нещо, което направи, е да понижи цената с 18% като предложение към КЕВР “.

Президентът дефинира като „ преждевременно “ визитата на премиера в Република Северна Македония.

„ Аз съм имал откровени диалози с него. Важно е също по този начин българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал, да не се доверява на експертиза извън и да на се поддава на външен напън “.

Кирил Петков не се съгласи с оценката на Румен Радев и дефинира визитата си в Скопие не като преждевременно а като „ извънредно доста закъсняло “.

„ Нямаше да понеса да забавя това посещаване, в случай че не желаеме Балканите да останат най-бедната, най-корумпираната, най-некоординираната… място в Европейския съюз, методът би трябвало да бъде заменен “, сподели Кирил Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР