Президентът Румен Радев очаквано се хвърли да защитава Лукойл“ и

...
Президентът Румен Радев очаквано се хвърли да защитава Лукойл“ и
Коментари Харесай

Радев се хвърли в защита на „Лукойл“ за концесията на нефтеното пристанище


Президентът Румен Радев предстоящо се хвърли да пази „ Лукойл “ и неговия монопол, като разгласи, че предлагането на ръководещите да се приключи концесията на съветската компания за пристанище „ Росенец “ е „ резултат на корпоративни апетити или спешен пиар “.

Отначало той дефинира като неточно изявлението на представителите на ПП-ДБ (, а след това се включи и, б.р.) за преустановяване концесията на „ Лукойл “ за нефтеното пристанище „ Росенец “, която била удължена с 24 години от служебния кабинет. Той напомни, че пристанището е обещано на концесия от държавно управление на Бойко Борисов:

„ Служебното държавно управление не е удължавала концесия. Просто 24 години остават да бъде в действие тази концесия, която служебното държавно управление не приключи, тъй като тъкмо тогава водеше битка с галактическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция “.

Така Радев продължи своята персонална война с ПП-ДБ, като че ли не Кремъл, а тези партии нападнаха Украйна и по този метод цените на горивата и енергоносителите се покачиха до небивали нива по целия свят.

„ Същите тези политически водачи следва да забележим дали това предложение на ръководещите, което очевидно те ще прокарат, е вследствие на някакви корпоративни апетити или спешен пиар, да забравим по-бързо кой ни докара медиаторите за 30% по-скъп съветски газ, кой не реалокира регистрацията на „ Лукойл “ по време на постоянното си ръководство от Швейцария в България “, добави Радев, търсейки всевъзможни неуместни доводи, с цел да извърти нещата по този начин, че за инфлацията и енергийната рецесия са отговорни всички, с изключение на Путин и Русия.

Служебният кабинет събрал за 5 месеца 2 пъти повече налози от „ Лукойл “, в сравнение с всички постоянни държавни управления за последните 15 години, пресметна Радев, който очаквал ръководещите да са създали „ оценка на риска “ по въпроса с отнемането на концесията.

Радев не пропусна да разяснява и напрежението в връзките с ръководещите, както и изявленията на водача на Демократична България Христо Иванов, който го назова нарече „ представител на ползите на съветския президент Владимир Путин “.

„ Явно господин Иванов вкарва в играта всички вероятни карти, с цел да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите гласоподаватели и съобщи своите правила и полезности. Той извая целия си политически образ като герой против мафията, наречена от него Борисов, и против задкулисието, наречено от него Пеевски. А сега той не просто се прегърна с тях. Той им слугува “, пусна доза отрова във вените на ръководещата (не)коалиция той.

„ Дали парламент с ниско доверие и с ниска легитимност би трябвало да трансформира конституцията? Нека да забележим първо какво оферират. В момента има болшинство, няма оферти за конституция и за нейната смяна “, заключи Радев.

Човекът, за който се чуват все по-силни гласове в посока импийчмънт, цивилизованият свят от дълго време спря да му обръща внимание, а тази вечер от 18:30 ч. будни българи ще се изправят на митинг под прозорците на президентството.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР