Президентът Румен Радев обяви, че държавата се управлява задкулисно и

...
Президентът Румен Радев обяви, че държавата се управлява задкулисно и
Коментари Харесай

Президентът: Държавата се управлява задкулисно

Президентът Румен Радев разгласи, че страната се ръководи подмолно и държавната коалиция не чува хората.

Според президента признанието на Бойко Борисов, че е имало среща с Алексей Петров е самопризнание, че страната се ръководи подмолно:

" А когато страната се ръководи подмолно, тя е слаба, а когато страната е слаба, мафията е мощна. Това е признание на участниците в тези диалози. Нека те дават пояснение ".

По-рано през днешния ден министър-председателят Николай Денков сподели, че би трябвало да се преформулират пълномощията на президента, с цел да се възвърне правилото на разделяне на управляващите.

Румен Радев уточни:

" Няма безусловно никакво значение какво приказва акад. Денков. Важно е какво правят бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно на всички е, че страната се ръководи подмолно. Точно по тази причина и ръководещата коалиция не чува гласа на народа. И във връзка с промяната на Националния празник, аз заявих на Шипка, че 3-ти март е алената линия на националното самообладание и ние ще защитим историята, достолепието и бъдещето си от тези похищения с всички демократични средства и в случай че се наложи - и посредством всенародно допитване ".

" Цените порастват, свадите се множат, а те (управляващите) се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически Министерство на вътрешните работи и службите, с цел да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развиване, от самите правила и правила на правене на европейска политика ", безапелационен е президентът.
Радев е безапелационен, че когато страната се ръководи подмолно, тя е слаба, а когато страната е слаба, мафията е мощна.

Държавният глава сподели още, че ще реши дали подпише назначението на Живко Коцев за Главен секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто се запознае с цялата информация за досегашния заместител на подалия оставка Петър Тодоров.

Президентът акцентира, че почита претекстовете на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров да подаде оставка.

" Това е следващият заслужен експерт, заставен да напусне от ръководещите, които желаят да завладяват локалната власт посредством Министерство на вътрешните работи и да употребяват службите за тясно-партийни, а и даже и персонални цели ", сподели той, като уточни, че това се вижда сега с парите по Плана за възобновяване е резистентност.

Вчера президентът бе на посещаване в Неделино, където откри 22-ото издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и национална ария с интернационално присъединяване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР