Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.

...
Президентът Румен Радев незабавно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев.
Коментари Харесай

Борисов поиска президентът незабавно да смени Иван Демерджиев като вътрешен министър

Президентът Румен Радев неотложно да смени вътрешния министър Иван Демерджиев. Всички смени в " Гранична полиция ” ги направи той. Вместо да обикаля като предшественика си и да се занимава, с каквото не му е работата, директните му задължения към границата - нула справяне, полицейска кръв по улиците, произшествия с служители на реда, дрогирани служители на реда. Герои с " чадъри ” над тях ”, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

" Имахме нулева миграция тогава. Нямаше по какъв начин да се случи този случай. Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, има сигнали за пукотевица с жандармерията. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи от две години. Радев би трябвало да смени неотложно Демерджиев ", разгласи Борисов.

" Представяте ли си в този момент Младен Маринов да е в този момент министър и да е на поста си. Две години имаме основен секретар, на който, в този момент да ви изпитам, не му знаете името ", сподели Борисов.

" Само обикаля да каже какви ограничения ще вземе. Ама той към този момент толкоз месеци е на власт, основният секретар е на 2 години. Две години Рашков чегърта, след това пристигна Демерджиев и чегърта хората на Рашков. Само чегъртане. Резултатът е на всички места цялостно с мигранти. И да не подава оставка - това е безсрамие ", разяснява Борисов.

" Има два метода оттук насетне - финансистите на двете партии да продължат договаряния на експертно равнище. Ако желаеме да дадем още по-голяма институционалност, би трябвало да поканим министъра на финансите и екипа му, както и отдела на Българска народна банка. Никакво его - без значение е с кой мандат ще се направи държавно управление - първи, втори или трети. Ако стигнем до съгласие, ще има държавно управление по политики и по този начин ще се върне парламентаризмът ", сподели още Борисов.

Борисов разяснява и политическата тематика на деня - срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ": " Двете парламентарни групи демонстрираха напълно друго равнище, което дава отговор на това, което желаят хората. Професионални хрумвания с политики, диалози със спор кое по какъв начин може да стане, тъй като всички желаеме да стане. Има опция да се надгради доста, изключително в случай че спрем да слагаме егото преди всичко. Ето по какъв начин обществено и транспарантно би трябвало да вървят нещата. Важно е да се седне и да се приказва и с Нинова, изключително за обществения пакет, тъй като и ние го желаеме. И с " Български напредък " и с " Възраждане " би трябвало да се приказва, тъй като те дружно с Политическа партия и Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу оръжието за Украйна, само че в обществената сфера можем да реализираме даже конституционни болшинства. "

" Народът ни сподели, че не можем да вършим сами държавно управление. Още по-лошо се отнесе към Политическа партия и Демократична България. Казаха ни съберете се и намерете вид дружно да се работи. Затова не гледайте какво и с кой мандат. Никакво его по отношение на мандатите - дали е с първи, втори или трети. Ако по този начин се възстановяват връзките сред политическите партии ще се стигне до държавно управление по политики, където няма да има никакво значение фигурата на премиера и министъра, тъй като ще се върне същинската парламентарна народна власт и Народно събрание през тези свои форми ще управлява държавното управление. То ще е с къс мандат - до лятото или до локалните и европейските избори, само че в случай че работи добре съм уверен, че никой няма да пита за какво мандата се е удължил ", разяснява Борисов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР