Президентът Румен Радев нарежда себе си и България до президента

...
Президентът Румен Радев нарежда себе си и България до президента
Коментари Харесай

Христо Иванов: Радев нарежда себе си и България до Лукашенко като говорител на Путин

Президентът Румен Радев подрежда себе си и България до президента на Беларус Александър Лукашенко като представител на ползите на съветския държавен глава Владимир Путин, а това е безконтролно и рисково за страната. Това съобщи един от водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " Христо Иванов пред Би Ти Ви във връзка мненията на Радев за войната в Украйна.

В петък (14 юли) Радев съобщи, че Украйна упорства да води войната, а на идващия ден прессекретариатът му популяризира позиция, в която е посочено, че би трябвало да се търси действително спокойно решение, което оставя място за тълкувания дали не се има поради апел Киев " да одобри действителностите на терен ", както непрестанно повтаря Москва.

" Репликата на Радев, че Украйна желала да води тази война при безусловно ясната обстановка и позиция на всички съюзи, към които ние принадлежим, че Украйна е жертва на незаконнa, противоправна експанзия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съдружници и цялата логичност на интернационалния ред. Забраната на нападателната война е в основата на интернационалния ред ", уточни Христо Иванов, Отбеляза, че никой различен, даже сръбският президент Александър Вучич не си разрешава сходна позиция.

" Радев споделя: " Само да има мир, приемайте всичко, капитулирайте, лягайте ". Това е недостойна, подла, безотговорна позиция, доста нездравословна за България.  Христо Иванов

" До две години България ще се промени колкото през 1989-1990 година "

Христо Иванов предвижда, че поради войната и рецесиите, които е отключила, се е основала " съвършената стихия ", а до две години България ще се промени толкоз, колкото през 1989 г - 1990 година след рухването на комунистическия режим.

" Енергетиката, сигурността, осведомителната инфраструктура и политическата система се трансформират ", сподели Иванов.

По думите му гласоподавателите схващат историческата нужда на " компромисната композиция " в ръководството сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната- Демократична България.

" Тя (промяната - бел. ред.) ще се случи и държавното управление на Денков и Габриел е най-хубавият инструмент, който страната има, за това ние да направляваме тази смяна ", уточни Иванов.

По мотив отмятането на ГЕРБ и Движение за права и свободи от гласоподаване на предложенията му през 2016 година, с което правосъдната промяна не се състоя, а Иванов подаде оставка като правосъден министър във втория кабинет на Бойко Борисов, водачът на " Да, България " сподели:

" Аз не съм потърпевш, България пострада. Аз напуснах и това зададе по какъв начин се развиха политическите събития идващите 10 години. От тази позиция не изхождам от доверчивост. Ние сме подготвени, в случай че забележим, че нашите сътрудници още веднъж се опитат да подменят нуждата от дълбоки промени, да подадем оставка и да напуснем ръководството ".

Според него е рационално да се чака, че сътрудниците са си научили уроците и по-скоро това се вижда.

" Държим си барута изсъхнал и сме нащрек, само че и не може да си позволим поради опасения и неприятни прецеденти да не опитаме. Няма право на това ", сподели Христо Иванов.

" Наблюдаваме пет пъти потвърдената емпирична действителност. Българското общество ни сподели нито една от двете половини няма да получи цялата власт. Нито едните, с цел да продължат както до момента, нито другите, с цел да вършат гражданска война. Ще би трябвало да седнете и да си говорите. Това вършим. Ако го създадем добре и двете страни разбираме значимостта и на момента, и на задачата, която имаме, в действителност това ще бъде доста по-добре, в сравнение с всяка една победа за една от двете страни ", сподели Иванов.

Вчера пред Би Ти Ви Даниел Митов уточни, че ГЕРБ също няма доверие на сътрудниците си в ръководството и двете страни са в начален стадий на построяването му.

" Ние сме политици, а не в кулинарно шоу. Демокрацията е диалог сред несъгласни. Политиците би трябвало да могат да ръководят факторите за съмнение ", сподели през днешния ден Иванов. По думите сред двете страни няма да има харесване и цялостно доверие.

" Може да преминем през нюанси, само че цялостно прегръщане няма да има ", сподели Иванов. " Въпреки това ще си свършим работата, в случай че имаме здрав разсъдък и национална отговорност тъй като моментът го изисква ".

Няма съмнение за кандидатурата на Васил Терзиев

Иванов уточни, че групировката му е работила няколко месеца, с цел да направи обединяването към кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София, като решението не е случайност или моментна хрумка.

" Няма място за съмнение ", сподели Иванов.

След установяването на принадлежност към Държавна сигурност на родственици на Терзиев, в обществените мрежи започнаха призи за отдръпване на кандидатурата му.

Вчера предприемчив комитет пък издигна кандидатурата на Вили Лилков за кмет на града.

" Очевидно имаме потребност от диалог за предишното, сигурен съм, че господин Лилков ще способства за него, без значение дали ще е претендент. Помня неговата книга " Бивши хора ", която слага тематиката за това по какъв начин се третират хората поради тяхната приемственост ", уточни Иванов.

Обобщи, че диалогът за София и резултатите от изборите ще бъдат решени не от диалога за предишното, а диалогът за бъдещето.

" Нямам никакво подозрение, че той ще е теренът, на който Васил ще завоюва ", сподели Иванов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР