Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за приватизация и

...
Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за приватизация и
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за приватизацията

Президентът Румен Радев наложи несъгласие на Закона за приватизация и следприватизационен надзор. Възраженията на президента са против точките, които ще доведат до преразглеждане на към този момент подписани приватизационни контракти в ущърб на страната и обществото.

Спредвидените промени се лимитира срокът на характерни отговорности на купувачите по приватизационни контракти в границите на 5 години. В претекстовете на ветото се показва, че съответният времеви обсег на отговорностите по всеки приватизационен контракт би трябвало да се дефинира съгласно обекта на приватизацията и реализираната активност, а не да се подчинява на официални законови ограничавания, които основават предимство на купувачите за сметка на публичния интерес.

Новата уредба ще се отнася за купувачи, които не са изпълнили своите отговорности, само че са платили неустойките за тях. Нещо повече, заплащането на тези неустойки се изисква единствено за първите 5 години от контракта. Така ще се облагодетелстват и неизправни купувачи, които имат непогасени заплащания за неустойки за интервал след тези 5 години, показват от президенството.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР