Президентът Румен Радев използва скандалния случай с нападението над момичето

...
Президентът Румен Радев използва скандалния случай с нападението над момичето
Коментари Харесай

Румен Радев използва скандала с нападнатото момиче в Стара Загора за нова политическа атака

Президентът Румен Радев употребява скандалния случай с нападението над момичето в Стара Загора и ненадейно реши да сложи знак на тъждество сред тежкото престъпното закононарушение и общественото неодобрение против рупорите на съветската агитация в България.

В отговор на журналистически въпрос за противоречивото решение на съда, Радев направи необичайно изказване, в което по едно и също време загатна разпространяването на антисемитска експанзия (от страна на " Възраждане " ) и " доноси на българи против българи в уеб страницата " Миротворец ", тематика, която Костадин Костадинов подвигна по собствен личен адрес:

" Будят паника банализацията на фашистки тези и действия в последните месеци. Виждате, че форумите преливат от експанзия. Изготвят се описи на неблагонадеждни публицисти. Интелектуалци приканват за надзор и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат против българи в уеб страницата " Миротворец " и държавното управление не реагира (б.р., а външният министър Мария Габриел получи пояснения от украинския посланик).

" Тиражират се редица ревизионистки и антисемитски текстове. Това е нахлуване против свободата и демокрацията и обществото ни би трябвало да бди. Така както под силата на публичния напън правораздавателните органи най-накрая реагираха съответно на неприемливото варварско действие в Стара Загора. И мисля, че обществото ни би трябвало да продължи да оказва своя напън ", сподели Радев пред публицисти.

" Част от настъплението против демокрацията ", по думите му, се оказа и планът на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за промени в конституцията.

Попитан дали са нужни промени в законите, които както в тази ситуация с делото в Стара Загора, Радев още веднъж потегли в политическа офанзива.

" Първо, желая да заявя, че не е демонстрация на добър усет да се оправдават нелепите промени в конституцията с тъкмо това зловредно действие в СтЗ. Но са нужни промени в разнообразни закони, които да слагат ясни критерии за нарушаванията на закона и тежестта на наказванията ", сподели той, без да даде повече пояснения за посоката на промяната, която би желал да види.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР