Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при

...
Президентът Румен Радев изказа съболезнования на семействата на загиналите при
Коментари Харесай

Президентът Радев с първи думи след терористичната атака: Солидарност с руския народ

Президентът Румен Радев изрече съболезнования на фамилиите на починалите при офанзивата в Красногорск. В профила си в обществената мрежа „ Екс “ президентът написа, че осъжда офанзивата, при която починаха повече от 60 души и доста бяха ранени. „ България постоянно е осъждала всички форми на тероризъм и набези против почтени жители, където и когато и да са се случвали “, написа Радев.
„ Изказвам съболезнования на опечалените фамилии и показвам взаимност с съветския народ “, добави още президентът.
По информация на посолството на Република България в Москва, до този миг няма данни за починали или потърпевши български жители при стрелбата в концертна зала в Москва, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерството на външните работи.
Посолството на Република България в Москва е в контакт с локалните управляващи, следи обстановката и е готово да окаже подпомагане при нужда, допълват от Министерство на външните работи.
При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Телефон за екстрена връзка: 007-910-457-2835. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес:
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция „ Ситуационен център “: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:.
В петък пукотевица, последвана от голям пожар в концертната зала с 6000 места „ Крокус сити хол “ в Красногорск в Подмосковието, лиши живота на минимум 60 души, а минимум 145 пострадаха.
Според разнообразни източници нападателите са били сред трима и петима. Те са носели тактически униформи и автоматизирани оръжия. Първо са разкрили огън по защитата на залата, намираща се в Крансогорск, което е северозападно предградие на съветската столица. След това нападателите са почнали да стрелят по феновете, участвали на концерт на групата „ Пикник “. Действащата в Близкия изток джихадистка формация „ Ислямска страна “ пое отговорност за нападението, съобщи Ройтерс.
Бойци на ИД „ нападнаха огромна демонстрация /…/ в покрайнините на съветската столица Москва “, твърди групировката в своя канал в приложението „ Телеграм “, представена от Франс прес. Джихадистката формация твърди, че след нападението нейният отряд „ се е върнал безвредно в базата си “.
По-рано през днешния ден съветският народен представител Александър Хинщайн написа в своя профил в „ Телеграм “, че двама от обвинените за причинители на снощната смъртоносна офанзива в покрайнините на Москва са били арестувани в Брянска област след гонене с автомобил, съобщи Ройтерс.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР