Община Варна организира обучение на медицински специалисти от училища, детски

...
Община Варна организира обучение на медицински специалисти от училища, детски
Коментари Харесай

Организират обучение на специалисти за грижа за деца с диабет и редки заболявания

Община Варна провежда образование на медицински експерти от учебни заведения, детски ясли и градини за работа с деца с диабет и редки болести. Събитието се организира в Юнашки салон и е част от общинската стратегия „ Грижа за деца с диабет и редки болести “, която сe финансира от дирекция „ Здравеопазване “.

По време на образованията беше показан новият филм „ Грижа за деца с диабет “, в който е събран опитът, насъбран през 5-те години работа по програмата. В него са показани характерните случаи на превъзмогване на провокациите в областта на детското здраве. Основните цели са възстановяване качеството на живот, обществена и възрастова равнопоставеност и пълноценно детство за  малчуганите, страдащи от диабет.

Децата и тяхното бъдеще са главен приоритет в работата на Община Варна. Поради тази причина близо 10 години, взаимно с Варненското сдружение по детска ендокринология е основана първата по рода си стратегия, по която се образоват медицински експерти от детски ясли, детски градини и учебни заведения в грижата на децата с диабет и редки болести, показват от отрасловата дирекция.

Досега по Програмата „ Грижа за деца с диабет и редки болести “ са извършени 9 обучителни семинара на медицински експерти за придобиване на спомагателни познания и убеденост в ежедневната им работа с деца с диабет и редки ендокринни болести.

Водещ преподавател по програмата е проф. доктор Виолета Йотова, д.м.н. и нейният екип - експерти в региона на детската ендокринология и редките заболявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР