Главният изпълнителен директор на Microsoft се срещна с президента на

...
Главният изпълнителен директор на Microsoft се срещна с президента на
Коментари Харесай

Microsoft обеща 1,7 млрд. долара за инвестиции в ИИ и облачни технологии в Индонезия

Главният изпълнителен шеф на Microsoft се срещна с президента на Индонезия, като даде обещание инвестиция от 1,7 милиарда $ в изкуствен интелект и облачни калкулации, с цел да подкрепи развиването на инфраструктурата за изкуствен интелект на архипелага.


Сатя Надела организира диалози с президента Джоко Уидодо в президентския замък в Джакарта, преди да изнесе съществена тирада за ИИ в индонезийската столица, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Нещото, което в действителност съм разчувствуван да разглася през днешния ден, е разширеното оповестяване на вложенията в центрове за данни, тъй че 1,7 милиарда $ за въвеждане на най-новата и най-хубавата инфраструктура за ИИ в Индонезия “, сподели Надела, като добави, че скоро в Индонезия ще бъдат построени центрове за данни.

„ Ние ще поведем тази вълна във връзка с идващото потомство инфраструктура за ИИ, която е нужна “, сподели той.

„ Нашата задача в последна сметка е да дадем опция на всеки човек и всяка организация в Индонезия да се възползва от тази последваща огромна вълна на ИИ “.

Той съобщи, че Microsoft ще обезпечи образование по ИИ за 840 000 индонезийци.

По-рано Надела сподели, че софтуерният колос ще „ влага доста “ в инфраструктура за ИИ и нови изчислителни облаци през идващите четири години, съобщи министърът на връзките и информатиката Буди Арие Сетиади в изказване.

Ръководителят на Microsoft назова това „ най-голямата стойност на инвестицията “ в 29-годишната история на бизнеса си в страната, сподели Буди.

Microsoft получи голямо заплащане от вложителите, откакто нападателно стартира да внедрява генеративен изкуствен интелект, започвайки с партньорството си за 13 милиарда $ с OpenAI, основателя на ChatGPT, през 2023 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР