Президентът Румен Радев и ГЕРБ на Бойко Борисов счупиха ледовете

...
Президентът Румен Радев и ГЕРБ на Бойко Борисов счупиха ледовете
Коментари Харесай

Радев и ГЕРБ - опасно близки

Президентът Румен Радев и ГЕРБ на Бойко Борисов счупиха ледовете и от няколко седмици представители на Бойко-Борисовата партия радикално смениха отношението си към президента. От остри критикари, наричащи го " Резидент " поради абсурда с съветския пенсиониран военачалник от специфичните служби Леонид Решетников, гръмнал още от акцията за първия му мандат, през днешния ден едни от основните представители на ГЕРБ и флагмани на опозицията се обръщат към Радев с почтителното " господин президент ".

По информация на Lupa.bg стоплянето сред президента и ГЕРБ е почнало редом с началото на войната на Русия в Украйна и трагичния отвод на сегашното българско държавно управление да води договаряния с " Газпром " за доставките на синьото гориво след едностранното решение на Москва да врътне кранчето.

Многократно от този момент водачът на най-голямата партия Борисов загатва, че да се ежи пред Русия на фона на опитите европейските стопански колоси като Италия и Германия да реализират възможна договореност за газа, макар отводите от заплащания в рубли, не е най-хубавата тактика за деяние у нас.

В това отношение и Радев показва сходна позиция. А доказателството, че той и ГЕРБ несъмнено не желаят да се ритат по кокалчетата повече в извънредно напрегнатата геополитическа и икономическа обстановка, пристигна точно на празника на българската книжовност.

Репортер на Lupa.bg улови в скъпи фрагменти по какъв начин президентът и висшите представители на управлявалата 12 години партия не просто не се държат хладно между тях, а откровено се радват да поговорят визави.

Първо Радев бе посрещнат в Пловдив, където взе участие в шествието за 24 май, от кмета на ГЕРБ в града Здравко Димитров. Широки усмивки и крепко здрависване демонстрираха двамата пред събралото се голям брой.



След това пък шефката на парламентарната група на ГЕРБ, която най-остро е " ковала " главнокомандващия през първия му мандат на " Дондуков " 2 - Десислава Атанасова, наяве се умилкваше към него и двамата съумяха даже да завържат диалог, макар натоварената стратегия в Пловдив.



Там непроменяемо бе и друга герберка - локалната депутатка Дани Каназирева, която също не скри насладата си, че вижда Румен Радев от близко, заобиколена от редица пловдивски членове на герберската организация.

Снимки: Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР