Президентът Румен Радев е одобрил назначаването на бившия служебен премиер

...
Президентът Румен Радев е одобрил назначаването на бившия служебен премиер
Коментари Харесай

Президентът е одобрил назначаването на Марин Райков за посланик на България в Лондон

Президентът Румен Радев е одобрил назначението на някогашния длъжностен министър председател Марин Райков за дипломат на България в Лондон, оповестява " България Он Ер ".

Указ от президента ще бъде публикуван след приемане на решение на Министерския съвет. България остана без дипломат в Лондон в най-важния миг - когато Англия се готви да напусне Европейския съюз, и то при към момента недоговорени условия. Досегашният дипломат на страната ни в Лондон Константин Димитров е напуснал английската столица преди няколко дни в разгара на Brexit, защото мандатът му изтече.

Доскоро Марин Райков бе дипломат в Рим. Той отхвърли да разяснява кандидатурата си за дипломат в Лондон, преди назначението да стане факт.

Преди дни външният министър Екатерина Захариева съобщи, че президентът Румен Радев се бави с процедурата по назначение на нови посланици. Консенсус сред двете институции явно няма.Между 10 и 15 посланически назначения към момента са под въпрос. Някои от тях - изключително влиятелни.

От Министерство на външните работи и Прессекретариата обявиха, че процедурата сред президентската институция и Министерството на външните работи за последните 4 посланически назначения е приключена и оповестението на имената на новите български посланици следва да бъде направено от Министерство на външните работи.

От МнВР твърдят, че неналичието на дипломат във Англия няма да се отрази на отбраната на правата на българските жители във Англия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР