Президентът Румен Радев е готов със своя Конституция, но няма

...
Президентът Румен Радев е готов със своя Конституция, но няма
Коментари Харесай

Румен Радев: Чакам оставките на Борисов и Гешев

Президентът Румен Радев е подготвен със своя Конституция, само че няма да каже какво е записал в нея, до момента в който не види оставки.

" Докато не видя подадени оставки, няма да се замесвам в мнения, имам подготвен вид за Конституция. Ще предизвиквам дебата незабавно, и то доста професионално и експертно, само че сега, в който видя оставките. Незабавни оставки на Борисов и основния прокурор, длъжностен кабинет, почтени избори и ново доверие ", отсече Радев пред медиите в двора на Военната академия, където отиде за откриването на образователната година, представен от dariknews.bg.

" Това ръководство завърши морално и би трябвало час по-скоро да завърши официално, всичко друго е мъка ", счита президентът.

Той изиска депутатите да не одобряват разновидността за съставянето на експертен кабинет, в случай че ГЕРБ се отдръпна от властта.

" Когато оставката стане факт, а тя е неизбежна, те никога да не гласоподават за експертен кабинет, тъй като хората стачкуват и желаят оставката, с цел да се постави завършек на режима Борисов, а друг режим да се бетонира. Експертен кабинет ще бъде машинация ", предизвести президентът.

Радев дефинира като " нагли опити за пожизнено ръководство на Борисов " измененията в Изборния кодекс. " Милиони наши сънародници зад граница " не желаят друго гласоподаване, с изключение на отдалечено, безапелационен е президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР