Президентът Румен Радев бе отрязан от министър-председателят Николай Денков за

...
Президентът Румен Радев бе отрязан от министър-председателят Николай Денков за
Коментари Харесай

Николай Денков отряза Румен Радев. Отива с Тагарев на срещата на върха в НАТО

Президентът Румен Радев бе отсечен от министър-председателят Николай Денков за това кой да води българската делегация във Вилнюс на срещата на върха в НАТО. Кабинетът реши там да отидат самият Денков и военния министър Тодор Тагарев, написа " Стандарт ".

Министрите одобриха няколко точки, свързани с войната в Украйна и даването на оръжие на Киев. Министрите отдръпнаха и програмата за превъоръжаване на армията, която бе внесъл в Народното събрание служебният кабинет.

Правителството утвърди състава на българската делегация за Срещата на върха на страните-членки на НАТО на 11-12 юли 2023 година във Вилнюс, се споделя в известие от Правителствената осведомителна работа.

Министерският съвет на Република България одобри решение за установяване на състава на българската делегация за присъединяване в срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс.

В ръководената от министър-председателя акад. Николай Денков делегация за Срещата на върха са включени и министърът на защитата Тодор Тагарев, заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Срещата на върха ще се организира на фона на коренно променената стратегическа среда на сигурност, подбудена от непровокираната и несправедлива война на Русия против Украйна, която е жестоко нарушаване на открития интернационален правов ред и удар против съществуващата архитектура на сигурност.

Основните резултати от срещата на върха във Вилнюс, свързани с продължаването на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна, надграждането на решенията за усилване на сдържащия и защитителен капацитет на Алианса и приемането на нов ангажимент за вложения в защитата, са приоритет на изпълнителната власт и са в компетенциите на отрасловите министри.

Ангажиментите засягат директно ръководството и реализирането на държавната политика в региона на външната политика и интернационалните връзки, както и в региона на защитата и общото управление на Въоръжените сили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР