Президентът Румен Радев атакува решението на правителството да смени целия

...
Президентът Румен Радев атакува решението на правителството да смени целия
Коментари Харесай

Радев атакува кабинета след смените в Булгаргаз: Да не се изкушават от модела на ГЕРБ

Президентът Румен Радев нападна решението на държавното управление да смени целия ръб на " Булгаргаз " и анонсите на премиера Кирил Петков за това, че ще се водят следствия против някогашните шефове за ощетяване на страната поради каузи на съветските доставки по отношение на азерския газ. 

Малко откакто Радев беше разкритикувал Петков поради, той изиска от държавното управление да " подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори при доставката на газ, че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени ". 

Същият намек за хипотетично връщане на медиатори в търговията сред доставчиците и държавния газов оператор беше лансиран в събота и от някогашния енергиен министър на ГЕРБ. Тогава тя загатна, че отстраняването на Николай Павлов от " Булгаргаз " (бивш министър от 2017 година в първия длъжностен кабинет на Румен Радев) е резултат от " конфликт на лобита към президентството и държавното управление ".   

В същото време, Румен Радев упрекна ръководещите, че повтарят грешките от интервала на ГЕРБ поради апелите на Петков към службите да " издигнат обвинявания " след промяната на шефовете на " Булгаргаз ". 

" Надеждата ми е в тази си активност кабинетът да не се изкушава по наследения управнически модел, който използваше службите, бордовете, регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи, който обвиняваше в нарушавания на закона. Ако се употребява същият метод, няма да реализираме по-различни резултати от наследството на Борисов ", сподели Румен Радев пред публицисти. 

В понеделник Кирил Петков направи брифинг, на който изясни аргументите за промяната в " Булгаргаз ".

„ Водим следствие, сигурни сме, че част от решенията, които са вземали, са довели до увеличението на цената на газа с 30% за януари 2022. Техните решения – какъв % газ идва от Газпром и какъв - от азерския газ, са предопределили огромна част от скока на цените “, сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР