Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) се обяви против провеждане на референдум

...
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) се обяви против провеждане на референдум
Коментари Харесай

Плевнелиев е против референдум за конвенцията

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) се разгласи срещу осъществяване на референдум за Истанбулската спогодба - концепция, която стартира Българска социалистическа партия и която бе подкрепена и от Патриотите.

„ Категорично съм срещу да се трансферира отговорността на народа тогава, когато той е подведен, и тогава, когато не са се чули ясни причини от специалисти. Смятам, че българският народ беше измамен. Имаше доста операции и доста неистини във връзка с Истанбулската спогодба на Съвета на Европа за отбрана на дами и деца от принуждение. Нагледах се на безусловно безотговорни изявления, както и на обстоятелства, които не дават отговор на истината. Конвенцията не е за въвеждане на „ трети пол”, тя не се занимава с това”, сподели той в изявление за утринния блок на Нова телевизия.

Миналата седмица Плевнелиев разкритикува наследника си на "Дондуков " 2 Румен Радев за това, че не е заел ясна позиция за конвенцията. Впоследствие Радев направи публично послание, което разгласява и във фейсбук профила си и в което съобщи, че е срещу утвърждението на документа.

"Неговото отношение към този момент е ясно. Аз не съм склонен с сходно деяние на държавен глава”, сподели Плевнелиев.

По думите му, когато има паники в обществото, президентът не мълчи и не отсрочва своята позиция.

„ Радвам се, че след едно закъснение, той излезе и се нарежда ясно. Когато има разделяне и в доста огромна степен неистини, операции и неточни диспути, липса на спор всъщност по една стратегически значима тематика, каквато е отбраната на дамите и децата в България и по света от принуждение, е редно президентът да излезе с ясни причини и да каже дали е „ за” или „ против”, разяснява Росен Плевнелиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР