Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност заради

...
Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност заради
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да има КСНС за изгонените руски дипломати

Президентът няма да свика Консултативен съвет по национална сигурност поради изгонените съветски дипломати, както настояха от левицата. Това заяви Румен Радев.

"Заседание на КСНС не може да анулира взето към този момент решение на държавното управление в оставка. Да припомня, че органът, който управлява Министерски съвет, е българският парламент ", посочи президентът.

Той посочи, че в президентската институция не е постъпвал отчет от ДАНС за съветските дипломати.

"В президентската институция не е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката на Съвета по сигурност към Министерски съвет, където е взел участие и представител на президентската институция. Тази тематика не попада в оповестения дневен ред. Тя се повдига вътре, само че по нея няма взето решение. Тезата е доказана и в отговор на писмо от секретаря на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Това ясно демонстрира, че очевидно решенията в държавното управление се вземат по някакъв успореден механизъм, надалеч от институционалния път за взимане на решения ", разяснява Румен Радев, представен от "Бъглария Он Еър ".

Той е оптимист за съставянето на кабинет в границите на това Народно заседание.

"Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще им бъдат връчени, тъй като имам вяра, че капацитетът за сформиране на държавно управление в този мандат не е привършен. Но като не се реализира консенсус, избори преди 15 септември няма да са целесъобразни ", счита президентът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР