Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе, който отдавна е подложен на

...
Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе, който отдавна е подложен на
Коментари Харесай

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе стана посланик на Световната здравна организация

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе, който от дълго време е подложен на наказания от Съединени американски щати поради нарушаванията на човешки права в страната му, изненадващо стана дипломат на благосклонност на Световната здравна организация (СЗО), съобщи " Асошиейтед прес ".

Генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус съобщи на конференция в Уругвай, че Мугабе се е съгласил да е " дипломат на благосклонност по въпросите на незаразните заболявания ". Етиопецът Гебрейесус тази година стана първият африканец, който оглавява СЗО, напомня Българска телеграфна агенция. Той съобщи, че Мугабе може да употребява новата си роля, " с цел да оказва въздействие на сътрудниците си в района да повдигнат битката с незаразните заболявания в приоритет ".

93-годишният Мугабе е един от най-дълго управлявалите хора в света. Той е отпред на Зимбабве от оповестяването на нейната самостоятелност от Англия през 1980 година и към този момент разгласи подготвеност да се кандидатира още веднъж на изборите през 2018г, тъй като би желал да доживее до 100 година и да ръководи пожизнено. Привържениците му обявиха, че в случай че се наложи, ще го предлагат посмъртно.

През 2003 година Съединени американски щати постановиха на Мугабе и негови близки сътрудници възбрана за пътешестване и заледяване на активи поради осъществяваните от държавното управление на Мугабе нарушавания на човешки права и доказателства за изборни измами.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР