Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че санкциите срещу

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че санкциите срещу
Коментари Харесай

Република Корея няма намерение да смекчава санкциите срещу КНДР

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че глобите против Северна Корея няма да бъдат смекчени единствено поради среща с Пхенян, осведоми " Ройтерс ".

Но в това време китайска медия предизвести, че нуклеарна КНДР няма да бъде сплашена и диалозите са единственото решение.

Вчера стана ясно, че Северна Корея е подготвена да се откаже от нуклеарните си оръжия, в случай че й бъде обезпечена сигурността.

В края на идващия месец за първи път от 2007 година водачите на двете страни ще проведат среща.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че КНДР наподобява " откровена " с очевидната си подготвеност да приключи нуклеарните тествания, в случай че стартира договаряния със Съединени американски щати.

Като погледнем новините или " Туитър ", имам вяра, че президентът Тръмп е положителен за резултатите от визитата в Северна Корея (на представителите на Южна Корея), сподели Мун на работен обяд с водачите на политическите партии.

Мун добави, че няма проекти за понижаване на глобите против КНДР. Той другояче приветства готовността на КНДР за образуване на договаряния за нуклеарните оръжия, само че акцентира, че е " прекомерно рано да бъдем оптимисти ".

Достигнахме до доста сериозен миг в напъните си да установим мир и нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, разгласи президентът на Южна Корея в Синия дом в Сеул.

" Вярвам, че към момента е прекомерно рано да бъдем оптимисти, тъй като ние сме едвам първоначално ", добави той.

По думите му задачата на Република Корея е нуклеарно разоръжаване на КНДР.

Китайският таблоид Global Times разгласява материал на редакцията, в който предизвестява, че въпросът за нуклеарните оръжия на КНДР не може да бъде позволен без Китай, Русия и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Реалността е, че Северна Корея в този момент има междуконтинентална балистична ракета, която може да порази цели в Съединени американски щати. Никой не може да насочва закани към никого. Преговорите са единственият път ", акцентира изданието.

Вчера Китай насърчи Северна Корея и Южна Корея да продължат напъните за помиряване.

Япония разгласи, че ще продължи да оказва напън върху Северна Корея. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР