Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, че страната планира

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, че страната планира
Коментари Харесай

Южна Корея инвестира близо 2 милиарда долара в производство на ваксини

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин разгласи, че страната възнамерява да влага 2,2 трилиона вона (1,92 милиарда долара), с цел да стане една от петте най-големи индустриални бази за ваксини против Ковид-19 до 2025 година. Това заяви президентската пресслужба, представена от Ройтерс.

Държавният глава съобщи това на съвещание на новосформираната държавно-частна комисия, чиято задача е да изследва методите за увеличение на производството на ваксини на фона на световния дефицит в доставките и забавянето им.

Мун сподели, че ще дефинира имунизациите като една от трите национални стратегически технологии наред с полупроводниците и батериите, с цел да насърчи вложения, данъчните облекчения и други начинания, които да оказват помощ на компаниите в снабдяването с материали, елементи и съоръжение.

Ще се стремим да реализираме бърз прогрес и да се превърнем в един от петте водещи производители на ваксини в света до 2025 година, съобщи Мун на съвещанието, обещавайки държавното управление да отпусне 2,2 трилиона вона (1,92 милиарда долара) през идните пет години.

Проектът има за цел също по този начин да основава към 200 нови учени в региона на медицината, 10 000 експерти по клинични тествания и 2000 служащи за био произвеждане всяка година, означи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР