Президентът на Венцеслав Стефанов даде интервю пред Sportal.bg, в което

...
Президентът на Венцеслав Стефанов даде интервю пред Sportal.bg, в което
Коментари Харесай

Венци Стефанов с любопитни думи за БФС, Дерменджиев, Левски, Ботев и Гриша Ганчев

Президентът на Венцеслав Стефанов даде изявление пред Sportal.bg , в което засегна редица настоящи тематики от българския футбол. Шефът на " белите " разяснява снощната загуба на националния тим от Унгария (1:3). Той направи изявление и по отношение на идната борба за президентското кресло в Бояна. Стефанов даде мнението и за финансовата рецесия в и Ботев (Пд). Накрая той съобщи, че Славия няма да изпадне от елита на българския футбол.

" Велизар Димитров седнал да ми приказва има ли дузпа, няма ли дузпа. Той беше най-голямата пеперуда по негово време, летеше в наказателното поле, минат около него и падне. Нали помните, че имаше дузпа " Велизарка "?! Седнал подобен да ми дава мнение за дузпа. Това ми направи най-лошо усещане нощес.

За Георги Дерменджиев не желая да взимам отношение, има си президент на БФС. Моето мнение е, че за този народен тим би трябвало треньор с т*шаци, който да може да сложи началото на нещо същинско. С такива кърпежи – Иса, Миса, Карагарен,, не става.

Наближава конгресът, интелигентни хора сте и помислете. Стилиян Петров има семейство, децата му учат в Англия. Какво да прави Стилиян тук?! Той си гледа там здравето и живота, има интелигентна жена, няма да се върне тук да уйдисва на акъла на Сульо и Пульо. Той е интелигентно момче. Който му мисли положителното на Стилиян, в никакъв случай няма да го кара да се връща в българския футбол. Какво ще направи той в българския футбол, когато му заграчат трима-четирима президенти на клубове? Недейте по този начин!

Начело на БФС би трябвало да застане човек, който да умее да споделя " не " и да мисли за младите футболисти. Иначе нищо няма да се получи. Не съм осведомен тъкмо с претенциите на Йордан Лечков. Има си адвокати, има си способени хора. Не мога да взимам отношение по юридически въпроси. Ако Лечков знае по-добре законите от юристите, добре. Все ми се коства, че юристите в БФС са грамотни и образовани. Сигурен съм, че Лечков няма юридическо обучение. Добре би било, който от каквото схваща, с това да се занимава.

Има една група, която желае да си постави свои хора! Предлагат имена, само че би трябвало да сме наясно – някои хора схващат от туристически бизнес, други от коли, други от бизнес с петролни артикули. Не имам вяра, че те са най-подходящите за БФС. С туризъм, коли или петролни артикули не се става президент на футболен съюз. За там трябват знаещи хора, които имат престиж и знаят защо става въпрос. Трябва като излязат на открито, да са добре признати от футболната общност. На картата на Европа надали знаят тези, които в този момент се готвят за претенденти за президентския пост. Дотук се оповестиха Христов от Марица и Порточанов, само че знам, че се гласят и други хора. Има и един остарял мераклия. Трябва индивидът да е различим за футболния свят. Да, Батето не беше футболист, само че приказваме за Лом и Лондон. Това е разликата сред Иван Славков и всички мераклии. Трябва ни човек, който мисли за българския футбол.

Утре не би трябвало да се представяме със Сисиньо или Мазиньо, а с нашите момчета, на които да даваме късмет. ми прави положително усещане. също. Имаме наши момчета, само че би трябвало да се избере най-подходящото. Не знам на кой му пристигна на акъла да пусне за този решителен мач вратар, който не е пазил близо година. За мен два от головете си бяха чисто негови! Защо против Унгария в София играхме на контраатаки? Не запознат съм футбол, само че това за мен беше закононарушение. Докато игра, беше доста добре. се остаряла през целия мач, раздаде се. Йомов също е наше момче и също се показа добре. Дали не сбъркахме, че пратихме Йомов в ЦСКА? Не, не сме сбъркали. Важното е момчето да се развива, аз не съм притежател на Йомов.

Казах към този момент за Бербатов. Това е мое персонално мнение, то не е меродавно. Аз в никакъв случай не мога да поддържа човек, който споделя, че няма да играе за България, само че желае да е президент на футболния съюз. Това какво е?! За Пирин топки и чорапи взел ли е в миналото? Нали оттова отиде в ЦСКА. Моля ви се!

Тарханов идва до ден-два в Славия. Убеден съм, че в най-скоро време нещата ще бъдат окей. Все отново сме най-старият столичен клуб. Между другото, пловдивчаните, които се пишат, че са най-старият клуб в България, ме молиха да им дам купата да се снимат с нея и да я прекопират. Истина е. Ако някой може да потвърди, че през 1912 година е имало подобен клуб, ще го черпя. Ние имаме списък от първия ден на основаването на клуба. Пълен списък от 1913 година до момента. А Ботев имат фотография с купата, която им дадох аз. Те са били постоянно на правилото някой да им даде пари. Едно време Димитър Христолов им беше отговорен, след това пристигна Цветан Василев да дава пари, след това пристигнаха Палийски и Самуилов. Даваха пари, а една сюрия зяпачи все недоволни. Хайде в този момент работете, да видите по какъв начин е, вадете пари.

Говорейки за предишното и годините, се сещам по какъв начин един човек преди време излезе и сподели, че Левски е основан през 1911 година Тоест, възпитаници в шести клас са основали футболен клуб, тъй като по този начин им се желае. И на мен ми се желае към този момент толкоз години да изляза с Шарън Стоун, но тя продължава да не знае. На левскарите всичко им е особено – специфични са им задълженията, специфичен им е стадионът. Това е единственият стадион " Кабриолет ". Не им искам банкрут. Ако обаче не се яви някой да дава пари, и Павел Колев нищо няма да създадат. С трици маймуни не се ловят.

Собственикът на даден клуб не би трябвало да го докарва до банкрут, с милиони задължения. Това не е мощен човек, а човек, който харчи непознатите пари и се снима с някакви титли. Човек, който милее за тима си, няма да го докара до това състояние. Дори мен и Младен Михалев да ни няма, Славия има благосъстоятелност. Клубът в никакъв случай няма да остане на произвола на ориста. Кой клуб от тези с задълженията има благосъстоятелност?

В ЦСКА приказката е друга, там Гришата дава пари. Той даваше и в Ловеч, в този момент дава тук. Преди Гришата, в ЦСКА беше друга бира. Е, не ми е изключително прелестно, че виждам там един куп чужденци от прът и въже, само че той по този начин ги схваща нещата, съумява по този метод. Той дава лични пари. Нали помните, когато попита един ваш сътрудник дали е строил къщурка за пиленца. Гришата е построил къщички ", сподели Венцеслав Стефанов пред Sportal.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР