Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли издадения от Европейския съюз

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли издадения от Европейския съюз
Коментари Харесай

Мадуро отсече, че следващите избори ще са през 2025-а, отхвърли ултиматума на ЕС

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отхвърли издадения от Европейския съюз ултиматум, с който се прикани за провеждането на нови избори във Венецуела в границите на 8 дни, изтъквайки, че идващите президентски избори ще се проведат през 2025 година, оповестяват съветските медии.

Германия, Франция и Испания обявиха, че ще признаят самопровъзгласилия се за президент на Венецуеал Хуан Гуайдо, в случай че не се проведат нови избори, само че Мадуро акцентира, че Европа няма право да насочва такива претенции, казвайки пред съветската държавна новинарска организация " Новости ", че идващите избори ще се проведат през 2025 година

В по-ранно изявление за CNN Turk Мадуро разкритикува настояването на Европа като " цялостно безсрамие ".

" Те би трябвало да отдръпват този ултиматум. Никой не може да ни издава ултиматум ", настоя Мадуро, допълвайки: " Венецуела не е обвързвана с Европа. Това е цялостно безсрамие. "

В изказване френският президент Еманюел Макрон съобщи, че венецуелският народ " би трябвало да може свободно да взема решение бъдещето си. Без избори, свикани в границите на 8 дни, ние бихме могли да признаем Хуан Гуайдо като " краткотраен президент " на Венецуела, с цел да стартира този политически развой ".

Почти идентични известия бяха оповестени от Германия и Испания.

Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за " краткотраен президент " на Венецуела през предходната седмица, като бързо получи безапелационна поддръжка от Вашингтон и неговите съдружници.

Върховният съд във Венецуела наложи възбрана на Гуайдо да напуща страната, до момента в който не завърши следствието за " тежки закононарушения, които заплашват конституционния ред ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР