Президентът на Унгария призова за бързо разширяване на Северноатлантическия алианс

...
Президентът на Унгария призова за бързо разширяване на Северноатлантическия алианс
Коментари Харесай

Партията на Орбан обяви подкрепа за членството на Финландия и Швеция в НАТО

Президентът на Унгария прикани за бързо разширение на Северноатлантическия алианс

Партията на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС ще поддържа ратификацията на протокола за участието на Финландия и Швеция в НАТО, разгласи в сряда парламентарната група, откакто депутатите в Будапеща пристъпиха към процеса след месеци на отсрочване, заяви Ройтерс.

Съобщението бе последвано от апел на президента на Унгария за бързо утвърждение на разширението на Северноатлантическия алианс в отговор на нашествието на Русия в Украйна, съобщи БНР.

Швеция и Финландия подадоха молби за участие в НАТО предходната година и в този момент всички 30 страни членки на пакта би трябвало да ги ратифицират. Но Швеция е изправена пред възражения от страна на Турция за " банкет на членове на терористични организации ".

Ратификационният развой в Унгария пък се бави от предишния юли, а министър председателят Орбан за първи път изрази терзания от участието на Финландия и Швеция  в НАТО предишния петък.

Сред отправените рецензиите от негова страна бяха и обвинявания, че двете страни популяризират " отявлени неистини " за качеството на демокрацията и върховенството на закона в Унгария.

Все отново нощес ръководещата партия, която дружно с по-малкия си сътрудник управлява две трети от Народното събрание, разгласи, че ще поддържа участието на двете страни в НАТО.

Гласуването се чака не по-рано от втората половина на март.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР