Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в телефонен разговор с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Столтенберг повече оръжие за контранастъпление

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, на страната му са нужни по-бързи оръжейни доставки. Това се споделя в известие на президентската администрация, представено от Укринформ.

Столтенберг е изразил съболезнования по отношение на всеобщото ликвидиране на украински военнопленници в Оленовка.

Зеленски го е уведомил за обстановката на бойното поле и за нуждата Украйна по-бързо да получи огромно количество тежки оръжия от страните в НАТО, с цел да може сполучливо да парира офанзивите на съветските военни и да премине към контранастъпление.

Той е подчертал също, че е значимо страната му да получи от Алианса в оптимално къси периоди и нелетална военна помощ в границите на пакета, одобрен на срещата на Алианса в Мадрид.

Двамата са разискали провеждането на филантропично разминиране и доставките на нужното съоръжение за това.

Столтенберг е приветствал съглашението за разблокиране на износа на украинско зърно.

Зеленски го е поканил да вземе присъединяване в онлайн-срещата Кримска платформа, която ще се организира на 23 август 2022 година

По-късно Столтенберг написа в Туитър, че е имал прекрасен диалог с президента на Украйна за целите във военната поддръжка ва страната му.

" За съдружниците от НАТО е доста значимо да дават на Украйна даже повече помощи и по-бързи. Обсъдихме и първите доставки (на украинско) зърно от началото на съветската инвазия и нуждата от изцяло осъществяване на съглашението с Организация на обединените нации и нашия съдружник Турция. " – уточни генералният секретар на НАТО.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР