Президентът на Украйна Володимир Зеленски вече е в България. Той

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски вече е в България. Той
Коментари Харесай

Зеленски кацна в България

Президентът на Украйна Володимир Зеленски към този момент е в България. Той е кацнал в София минути след 12.00 ч. Полетът бе осъществен с българския държавен аероплан.

Премиерът Николай Денков удостовери за визитата на украинския президент Володомир Зеленски у нас по-рано в четвъртък.



" Ще проведа изчерпателен диалог с премиера на България Николай Денков ", заяви в обществените мрежи украинският президент след кацането си в София, като добави, че ще се срещне и с президента Румен Радев, политици и публицисти.

Военната помощ, евроатлантическата интеграция на Украйна, срещата на върха на НАТО и гаранции за формулата за сигурност са измежду главните тематики, посочи Зеленски.

При визитата му се чака подписването на меморандум с Украйна в областта на енергетиката. Денков съобщи още, че Украйна е отправила питане за реакторите от " Белене " още през предходната година, само че служебното държавно управление не е придвижило въпроса.

Визитите на Зеленски постоянно се наблюдават с нараснало вниманиеи до последно се пазят в загадка от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се трансформира в последния миг.

След началото на войната в Украйна президентът Володимир Зеленски бе изправен пред голямо предизвикателство - да управлява Украйна в изискванията на опустошителна война в източната част на страната. Въпреки продължаващия спор, Зеленски интензивно работи с задгранични водачи и подхваща голям брой визити в чужбина, припомняEuronews България.

Те са за да ускори интернационалната поддръжка за Украйна, да се оправи с последствията от спора и да търси лесни способи за намиране на дългогодишен мир. Първото му посещаване бе в края на декември месец предходната година в Съединените щати, където се срещна с президента на страната - Джо Байдън, а след това направи послание към Конгреса.

От началото на войната в Украйна досега Зеленски е посетил общо 13 страни на три континента.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР