Новопостроеният храм в кюстендилското село Гърляно вече има обособено и

...
Новопостроеният храм в кюстендилското село Гърляно вече има обособено и
Коментари Харесай

Храмът в с. Гърляно вече е с облагородено дворно пространство, до седмици отваря врати за миряни

Новопостроеният храм в кюстендилското село Гърляно към този момент има обособено и красиво дворно пространство, което претендентите от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Христо Терзийски и Михаела Крумова, дружно с младежи от структурата, облагородиха и залесиха през почивните дни.



Малкото планинско селце е без църква от Римско време. Храмът “Света Неделя ” стартира да се строи преди години и към днешна дата, с общи старания на спонсори и на Дирекцията по вероизповеданията, към този момент е подготвен и ще отвори порти за миряни. Сред хората, които пред годините са дарявали персонални средства и са подпомагали неговото създаване и дотъкмяване, са и от локалната конструкция на ГЕРБ в Кюстендил - Даниел Данчев, Христо Терзийски, Михаела Крумова и още доста други благодетели.



Освен финансови средства, представителите на ГЕРБ отделиха от времето си и вложиха и персонален труд. Водачът Терзийски, третата в листата Крумова, младежи и деятели запретнаха ръкави през почивните дни и облагородиха дворното пространство към храма. Те засадиха разнообразни типове дървета - върба, бреза, канадски дъб, смърч и приготвиха терена за тревно озеленяване.



До седмици следва храмът “Света Неделя ” да бъде тържествено осветлен и да отвори порти за миряните. Така локалните хора за първи път ще имат свое свято кътче, където да насочат молитва и да почитат църковните празници.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР