Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък подкрепи кампания за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък подкрепи кампания за
Коментари Харесай

Украйна търси средства за военноморски дронове за противодействие на руските ракетни удари

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в петък поддържа акция за набиране на средства , с цел да помогне на Украйна да построи флот от военноморски дронове , с цел да отбрани градовете си от съветски ракетни удари от Черно море , оповестява " Ройтерс ".

United24, самодейност, стартирана от Зеленски за набиране на благотворителни дарения за Украйна след нашествието на Русия на 24 февруари, сподели, че Украйна се нуждае от 100 дрона , всеки от които коства $274 000.

Откакто стартира пълномащабното си навлизане, Русия извърши ракетни удари от кораби в Черно море и от Крим , който Москва завзе през 2014 година и е дом на съветския Черноморски флот.

" Трябва да защитим водите на нашите морета и мирните градове от съветски ракети, изстреляни от кораби ", написа Зеленски в приложението за известия Telegram. " Военноморските дронове също ще оказват помощ за отблокирането на коридора за цивилни кораби, пренасящи зърно за света. "

Русия стартира да блокира черноморските пристанища на Украйна скоро след февруарската инвазия, блокирайки износа на зърно.
 Украинските лодки-дронове унижиха Москва и съветския флот и трансформират бъдещите морски войни
Украинските лодки-дронове унижиха Москва и съветския флот и трансформират бъдещите морски войни

Исторически, стратегически, само че към момента не доста разрушителни

Три пристанища бяха деблокирани по силата на договорка, подписана през юли с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция , с цел да се помогне за облекчение на световната хранителна рецесия.

Русия прекрати присъединяване си откакто упрекна Украйна за офанзива против три от нейните кораби на Черноморския флот в края на предишния месец благодарение на въздушни и морски дронове, само че по-късно се върна към договорката , която би трябвало да изтече идната седмица.

" Сигурен съм, че милиони хора ще поддържат тази значима област от защитата на Украйна ", написа Зеленски за акцията за набиране на средства за военноморски дронове. " Всички към този момент са видели по какъв начин работи ".

Украйна не е удостоверила или отрекла, че стои зад офанзивата с дронове през октомври, която в изказване, оповестено на уеб страницата United24, споделя, че е първата сходна офанзива, осъществена напълно от безпилотни устройства.

" Русия загуби тогавашното си неоспоримо преимущество по вода ", се споделя в изказването.
 Съединени американски щати няма да дават съвременни дронове на Украйна
Съединени американски щати няма да дават съвременни дронове на Украйна

Пентагонът се притеснява от ескалиране на конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР