Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че конфликтът в Украйна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски предупреди, че конфликтът в Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Русия атакува страна от НАТО - възможна е Трета световна война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че спорът в Украйна може да ескалира в Трета международна война и насочи апел за поддръжка от Запада в изявление за немската държавна телевизия ARD. Зеленски сподели, че канцлерът на Германия, Олаф Шолц, осъзнава риска и акцентира, че в случай че Русия нападна страна от НАТО, това би могло да бъде началото на Трета международна война.

Президентът изрази отчаяние от решението на Германия да не достави на Украйна крилати ракети " Таурсус ". Той разяснява, че Германия не е изиграла нужната роля при предходната окупация на Украйна през 2014 година и акцентира значимостта на уговорката на Запада в този миг.

Зеленски прегледа слабостта на реакцията на Запада на съветската инвазия в Крим през 2014 година като предходник на последната инвазия в Украйна през февруари 2022 година Той посочи, че това не визира единствено Германия, а и реакцията на целия Запад.

Относно прекъсването на американската военна помощ за Украйна заради разногласия в Конгреса, Зеленски съобщи, че въпреки да има обособени републиканци, които не поддържат страната му, огромната част от демократите и републиканците поддържат Украйна.

Зеленски отхвърли концепцията, че политиката на Съединени американски щати зависи единствено от един човек и разяснява, че втори мандат на някогашния президент Доналд Тръмп не би повлиял на общата поддръжка за Украйна от страна на Съединените Щати.

Той предизвести, че намаляването на помощта от Съединени американски щати за Украйна би представлявало неприятен сигнал и не би било заслужено за никого. В изявление за немската телевизия Цет Де Еф, Зеленски акцентира, че Съединени американски щати са " сътрудник номер едно " за Украйна, само че сега следващият пакет от помощ за страната е блокиран в американския Конгрес.

" Пасивността на Съединени американски щати или неналичието на поддръжка биха били неприятен сигнал. Това няма да бъде заслужено за никого ", съобщи Зеленски. Той изрази загрижеността си, защото администрацията на президента на Съединени американски щати, Джо Байдън, изчерпа средствата си за помощ към Украйна в края на 2023 година

Според Зеленски, Германия, като страна с обилни стопански връзки, може да употребява своята икономическа тежест, с цел да активизира европейските си сътрудници да попълнят неналичието от американска помощ. Той прикани Германия да упражни въздействието си в Европейския съюз и да консолидира поддръжката му към Украйна.

В сряда, немският канцлер Олаф Шолц прикани европейските страни да усилят уговорките си в региона на въоръженията, като съобщи, че вноските от европейските страни за 2024 година към момента не са задоволително високи.

Относно политическите промени в Съединени американски щати, Зеленски разяснява, че не има вяра, че цялата политика на страната зависи от един човек и добави, че огромната част от демократите и републиканците поддържат Украйна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР