Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа късно вчера указ за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа късно вчера указ за
Коментари Харесай

Зеленски подписа указ за създаване на консултативен съвет за деокупация на Крим

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа късно през вчерашния ден декрет за основаването на съвещателен съвет за деокупацията и реинтеграцията на Крим и Севастопол. Указът е оповестен на уеб страницата на президента, оповестява kasparov.ru..

„ Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна в едномесечен период да показа оферти по отношение на персоналния състав на Консултативния съвет по въпросите на деокупацията и реинтеграцията на краткотрайно окупираната територия на Автономна република Крим и Севастопол. “, се споделя в постановлението.
Основните задания на Консултативния съвет са:

правене на оферти за целите в активността на съвета;

действия в границите на Кримската платформа;

подготовка на оферти за възстановяване на законодателството по въпроси, свързани с деокупацията и реинтеграцията на Крим.

Самият президент става началник на съвета. В състава му влизат още ръководителят на Оперативна програма, секретарят на Съвета за национална сигурност и защита, ръководителят на СБУ, основният прокурор (по споразумение), министри, заместник-ръководители на Оперативна програма, ръководителят на Меджлиса (по споразумение). ) и така нататък
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР