Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви рано тази сутрин, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви рано тази сутрин, че
Коментари Харесай

Зеленски пътува към САЩ за разговори за отбранителните способности на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи рано тази заран, че е на път към Съединени американски щати, с цел да беседва с американския държавен глава Джо Байдън и да направи послание пред Конгреса, съобщи Ройтерс.

Зеленски написа с „ Туитър “, че е на път към Съединени американски щати, с цел да укрепи устойчивостта и отбранителните качества на Украйна.

Си Ен Ен съобщи, че Зеленски ще бъде във Вашингтон по покана на Байдън и по-късно двамата ще дадат взаимна конференция.

Високопоставен американски представител заяви, че посланието на Байдън към Зеленски ще бъде, че Съединени американски щати „ ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е нужно “.

Президентът на Украйна ще има през днешния ден срещи и с екипа на Байдън по националната сигурност и с водачите на Конгреса.

Си Ен Ен заяви също, че визитата на Зеленски ще съвпадне с желанието на Байдън да изпрати на Украйна спомагателна помощ, която включва ракети „ Пейтриът “.

Според източницина АП става въпрос за оръжия от запасите на Пентагона на стойност към един милиард и за още 800 милиона $ по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна, която финансира закупуването на оръжия и муниции, провеждането на образования и други

Успоредно с товаКонгресът е на път да утвърди още 44,9 милиарда $ помощ за Украйнакато част от огромния законопроект за държавните разноски.

Решението за изпращане на батарея " Пейтриът " е взето въпрекипредупреждението на съветското външно министерство, че доставката на усъвършенстваната ракетна система земя-въздух ще се одобри като провокативна стъпка и че системата ще бъде считана за законна цел от съветската войска.

Не е ясно по кое време тъкмо батареята " Пейтриът " ще дойде на фронтовата линия в Украйна, защото украинските сили ще би трябвало да бъдат подготвени за работа с нея, а това може да отнеме няколко седмици. Очаква се образованието да се организира в американската военна база " Графенвьор " в Германия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР