Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира руския удар по жилищни

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира руския удар по жилищни
Коментари Харесай

Зеленски: 19 души бяха ранени при удара в Харков

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява съветския удар по жилищни здания в регион Шевченко в Харков. Държавният глава заяви за 19 ранени .

" Харков. Руският гнет против града придобива особена измама. Опити да се вкара в безсъзнание повече от един милион души, непрекъснати удари с ракети и " шашки ". Сега това са въздушни бомби. Просто върху елементарна улица, къщи, учебно заведение, елементарна гражданска инфраструктура. На този стадий знаем за един смъртен случай. Изказвам съболезнования на фамилията и приятелите ", написа той в депеша.

" Най-малко 19 души са били ранени , измежду които и деца. По-специално момиче, родено през 2022 година, и момче, родено през 2023 година На всички ранени се оказва нужната помощ ", добави той.

Фактът, че съветските войски са употребявали въздушни бомби за първи път от 2022 година насам, беше обявен по-рано от локалните управляващи.

" Обстрелването на жилищните къщи евентуално е осъществено с арсенал УМПБ Д-30. Той е много мощен, от позиция на силата на гърмежа - приблизително сред авиационна бомба и ракета. Боеприпасът с диаметър 30 см може да прелети на разстояние до 90 км.

Използва се както от самолети, по този начин и от РСЗО " Смерч " . Окончателна информация след експертизата ", съобщи началникът на регионалната военна администрация Олег Синегубов.
 Русия още веднъж обстрелва Харков, има жертви и потърпевши
Русия още веднъж обстрелва Харков, има жертви и потърпевши

Най-малко един човек е умрял, измежду ранените има четири деца

По негова информация отчасти са разрушени две пететажни здания, медицински център, административни здания и образователно заведение. Като цяло са развалени минимум 14 многоетажни здания.

По-рано управляващите приканиха жителите на Харков да се укрият.

Миналата седмица, след, Харков остана изцяло без електричество и текат възстановителни работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР