Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му се

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му се
Коментари Харесай

Ще загубим много хора. Зеленски каза, че Украйна се нуждае от повече време за контраофанзива

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че страната му се нуждае от повече време, с цел да стартира дълго чаканата контраатака против съветските сили, защото чака да получи обещаната военна помощ.

В изказване от щаба си в Киев той дефинира бойните бригади, някои от които са подготвени от страни от НАТО, като " подготвени ", само че сподели, че армията към момента се нуждае от " някои неща ", в това число бронирани машини, които " идват на партиди ".

Атаката може да се окаже решаваща във войната, като преначертае фронтовите линии, които от месеци остават непроменени. Тя ще бъде и решителен тест за Украйна, която желае да потвърди, че оръжията и оборудването, които е получила от Запада, могат да доведат до обилни триумфи на бойното поле, отбелязва Би Би Си.

" С това, с което към този момент разполагаме, можем да продължим напред и мисля, че ще бъдем сполучливи ", сподели още Зеленски в изявление за публичните радио и телевизионни оператори, които членуват в Евровизия, измежду които и Би Би Си. - " Но ще загубим доста хора. Мисля, че това е недопустимо. Затова би трябвало да изчакаме. Все още се нуждаем от малко повече време ".

Кога и къде ще се случи украинското нахлуване е загадка. Заради упованието му обаче съветските сили към този момент са укрепили защитата си по фронтова линия, която се простира на 1450 км от източните области Луганск и Донецк до Запорожие и Херсон на юг.

През последните седмици украинските управляващи се опитваха да понижат упованията за пробив, както обществено, по този начин и на четири очи. Високопоставен държавен чиновник, който приказва при изискване за анонимност, сподели, че водачите на страната " схващат, че би трябвало да реализират триумф ", само че че нападението не би трябвало да се преглежда като " сребърен патрон " във войната, която продължава към този момент 15-и месец.

Светът има за " нещо огромно " за плануваната от Украйна контраатака, което може да докара до „ прочувствено отчаяние “, сподели в изявление за Вашингтон пост и министърът на защитата Олексий Резников .

Президентът обаче изрази убеденост, че украинските военни могат да напреднат, като предизвести за рисковете от " замразен спор ", на който, по думите му, " разчита " Русия.

Зеленски отхвърли опасенията за загуба на протекцията от Съединени американски щати, в случай че президентът Джо Байдън , който даде обещание да поддържа Украйна, колкото и време да е належащо, не бъде избран отново през 2024 година Според него Украйна към момента се радва на двупартийна поддръжка в Конгреса на Съединени американски щати.

" Кой знае къде ще бъдем [когато се случат изборите]? Вярвам, че до тогава ще спечелим ", сподели президентът

Засега няма действителна опция за договаряния за преустановяване на спора, защото и двете страни настояват, че ще се борят до победа. Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, в който се приканва за връщане на всички завладени територии, погашение на компенсации за вреди, свързани с войната, и основаване на специфичен арбитражен съд, който да преследва съветските военни закононарушения, което Москва изрично отхвърли.

Президентът сподели още, че западните наказания оказват въздействие върху съветската отбранителна индустрия, като загатна за изчерпаните ресурси от ракети и дефицита на артилерия.

" Те към момента имат доста в складовете си, само че към този момент виждаме, че са понижили обстрела дневно в някои региони ", означи той.

Москва обаче е намерила способи да заобиколи някои от ограниченията, добави Зеленски и прикани страните да се насочат към тези, които оказват помощ на Русия да заобикаля възбраните.

Той още веднъж отхвърли съветското обвиняване, че Украйна стои зад хипотетичното предходната седмица, което беше несъмнено от Москва като опит за ликвидиране на президента Владимир Путин.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР