Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на изненадващо посещение в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на изненадващо посещение в
Коментари Харесай

Зеленски на изненадващо посещение във Великобритания за “преговори по същество“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на изненадващо посещаване в Обединеното кралство, с цел да се срещне с министър-председателя Риши Сунак, осведоми Би Би Си.

В туитър той съобщи, че ще се срещне със своя " другар " Сунак, с цел да организира " договаряния всъщност ".

В четвъртък Обединеното кралство разгласи, че ще достави на Украйна ракети с отдалечен обхват, които тя е поискала, с цел да се бори с съветската инвазия.

През последните дниЗеленски се срещна със западни водачи в опит да ускори поддръжката си за Украйна.

" Обединеното кралство е водач, когато става въпрос за разширение на нашите качества по земя ивъздух. Това съдействие ще продължи и през днешния ден ", съобщи той в Twitter.

" Не би трябвало да позволяваме Украйна да падне ", сподели Сунак, като добави, че това е " решителен миг " във военните старания на Украйна.

" Фронтовата линия на нападателната война на Путин може да е в Украйна, само че линиите на разлома се простират по целия свят. В интерес на всички ни е да подсигуряваме, че Украйна ще успее и варварството на Путин няма да бъде възнаградено. "

Представители на държавното управление дефинираха визитата като вежливост и наваксване, а не като договаряния, добавя Би Би Си, въпреки че един от източниците на медията добавил, че " постоянно има работа за извършване ".

От Даунинг стрийт обявиха, че по-късно през днешния ден Обединеното кралство ще удостовери даването на " стотици " ракети за противовъздушна защита и безпилотни самолети в помощ на защитата на Украйна.

Очаква се срещата сред двамата водачи да продължи не повече от няколко часа.

Пътуването на Зеленски до Обединеното кралство ще бъде четвъртата спирка от европейската му обиколка, която включва срещи в Париж, Берлин и Рим.

Украйна си обезпечи нов пакет помощ за защита на стойност 2,7 милиарда евро (2,4 милиарда паунда) от Германия след диалози в Берлин с канцлера Олаф Шолц в неделя.

Зеленски дефинира новия транш от немски танкове " Леопард " и противовъздушни системи като " най-големия от началото на пълномащабната експанзия " от страна на Русия през февруари 2022 година

По-късно Франция даде обещание още десетки леки танкове и бронирани машини, откакто президентът Еманюел Макрон се срещна с украинския си сътрудник в Париж.

През февруари Зеленски посети Лондон за първи път от началото на войната, по време на което участва на визита при краля и направи послание към Народното събрание.

Посещението му в Обединеното кралство предшества срещата на Г-7 в Хирошима, Япония, по-късно тази седмица, на която ще участва и господин Сунак.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР