Президентът на Украйна Володимир Зеленски бърза да привлече подкрепата на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски бърза да привлече подкрепата на
Коментари Харесай

„На изхода“: Основният страх на Зеленски беше разкрит в САЩ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски бърза да притегли поддръжката на западните страни за доставката на изтребители F-16, защото военната помощ може да спре след избора на нови водачи там, написа американският вестник The New York Times.

„ Украйна бърза да изиска изтребители, защото схваща, че политическото време изтича. Зеленски има предпочитание да получи допустимо най-вече F-16 преди изборите в Европа и Съединените щати, което може да докара нови водачи на власт, които не желаят да дават помощта, обещана от предходното държавно управление ", отбелязва изданието.

Така материалът насочва вниманието към Холандия и Съединени американски щати. Първите споделиха, че ще предадат 42 изтребителя F-16 на Украйна, които последователно изтеглят от военновъздушните си сили. През ноември там ще се проведат парламентарни избори.

„ Много по-страшни са Съединени американски щати, където републиканците все по-често приказват за преустановяване на финансовата поддръжка за Украйна ", акцентира създателят на публикацията.

Сенаторът демократ Ричард Блументал, който се срещна със Зеленски предходната седмица малко след завръщането му в Киев от европейска обиколка, призна, че една от задачите на украинския президент е „ да запечата уговорките (на западните сътрудници. - Ред.) допустимо най-ясно и недвусмислено колкото е допустимо ", се споделя в публикацията.

По-рано почитан чиновник на администрацията на Съединени американски щати сподели пред РИА Новости, че Вашингтон е решил да утвърди прехвърлянето на Киев на американски изтребители F-16 от четвърто потомство от Дания и Холандия. Белият дом удостовери, че Украйна ще получи бойни самолети от трети страни след привършване на образованието на своите водачи. Пентагонът също по този начин означи, че Украйна към момента не разполага с нужната инфраструктура, с цел да одобри F-16.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР