Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че Киев нищо няма

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че Киев нищо няма
Коментари Харесай

Украйна няма да се намеси в разследването срещу Тръмп, категоричен Зеленски

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че Киев " нищо няма да направи " по отношение на импийчмънт следствието против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се е опитал да притисне украинското държавно управление да проверява Джо Байдън, осведоми Агенция Франс Прес.

" Като президент на Украйна аз няма да се меся в събитията в други страни, за разлика от някои други, които може да се опитат да го създадат ", сподели Зеленски пред организацията след среща с украинската диаспора в латвийската столица Рига.
 Тръмп: Демократите-клоуни нямат късмет за победа през 2020 година
Тръмп: Демократите-клоуни нямат късмет за победа през 2020 година

Демократите, поради неналичието на подобаващ претендент, са принудени да " предизвикват изцяло противозаконен и неуместен импийчмънт

" Ние, като Украйна, няма да създадем нищо ", увери той.

Лидерът на следствието против Тръмп заяви във вторник, че очевидци са дали информация в поддръжка на изказванията , че американският водач нелегално се е опитал да принуди Украйна да проверява Байдън. Петима очевидци са удостоверили обвиняванията в корист с власт , които могат да оказват помощ за формален импийчмънт на президента.
 Разкритие: Джон Болтън алармирал за натиска на Тръмп върху Украйна
Разкритие: Джон Болтън алармирал за натиска на Тръмп върху Украйна

Болтън може и по тази причина да е бил уволнен

През септември американски медии оповестиха, че чиновник на разузнаването на Съединени американски щати е подал сигнал по отношение на диалог на Тръмп с задграничен водач. По-късно беше публикувана информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, в случай че даде компромат против Байдън. Конкретно става въпрос за следствие на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания " Бурисма ".

Конгресът разгласява жалбата против Тръмп.

Сигналът е в главната на процедурата по импийчмънт , оповестена от водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да проверява семейство Байдън. Впоследствие беше оповестена стенограмата от телефонен диалог сред президента на Съединени американски щати и украинския му сътрудник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР