Президентът на Украйна Владимир Зеленски се срещна в събота в

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски се срещна в събота в
Коментари Харесай

Зеленски и новият външен министър на Франция обсъдиха отбраната на Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се срещна в събота в Киев с новия министър на външните работи на Франция Стефан Сежурне. Това се оповестява на уеб страницата на президента, представено от УНИАН.

Отбелязва се, че по време на срещата двамата  са разискали главно отбранителните потребности на Украйна.

" Включително взаимно произвеждане на дронове, артилерия и по-нататъшно подсилване на противовъздушната защита. Информирах за работата по формулата за мир. Благодарен съм на Франция за дейното ѝ присъединяване ", сподели президентът.
 Новият външен министър на Франция пътува за Киев
Новият външен министър на Франция пътува за Киев

Ключова аудиенция за Стефан Сежурне

Той също по този начин дефинира като доста алегорично, че първото посещаване на новия френски външен министър се състоя  именно в Украйна. Това се случва тъкмо в миг, когато Русия се пробва по разнообразни способи да усили броя на ударите против Украйна и способността да заобиколи противовъздушната ѝ защита, означи той. 

" Вече се приготвяме за форума в Давос. За да представим нашата позиция, нашите благоприятни условия - общите благоприятни условия на всички по света, които се стремят да оставят на децата си свят, в който царува непоклатимост и свободата има значение. Нашите полезности, а не лудостта на този или оня деспот ", означи Зеленски.
 Украйна и Англия подписаха съглашение за сигурност
Украйна и Англия подписаха съглашение за сигурност

То ще остане в действие, до момента в който Украйна се причисли към НАТО

Франция работи за довеждане докрай на двустранно съглашение за гарантиране на сигурността с Украйна при започване на тази година, с цел да подкрепи укрепването на своите финанси и отбрана против Русия.

Припомняме, че визитата на френския външен министър Стефан Сежурне стана часове след визитата на английския министър председател Риши Сунак в Киев , по време на което бе подписано съглашение за сигурност сред двете страни.

Зеленски сподели, че съглашението ще остане в действие, до момента в който Украйна се причисли към НАТО, описвайки го като " невиждано съглашение за сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР