Президентът на УЕФА Александър Чеферин отказа да коментира изненадващото решение

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин отказа да коментира изненадващото решение
Коментари Харесай

Чеферин се погнуси от хърватска легенда

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отхвърли да разяснява изненадващото решение на Звонимир Бобан да напусне поста си на механически шеф на евроцентралата в символ на митинг против желанието на словенеца да задържи властта си в нея даже след приключването на неговия мандат през 2027 година.

“Бобан не заслужава моя коментар. Тези, които познават мен и него, по натурален метод ще създадат своите изводи. Конгресът, а не обособен субект, има властта да взема решение адекватността на каквато и да е смяна. Вярваме в нашия групов и либерален развой на взимане на решения, който дейно да ни води към бъдещето. Когато пристигна времето за това, ще кажа дали ще се кандидатирам за нов мандат ”, съобщи Чеферин в изявление за “Ла Република ”.

Той също по този начин не пропусна за следващ път да разкритикува концепцията за основаването на Суперлига, изразявайки убеденост, че сходен шампионат няма да просъществува макар скорошното решение на Европейския съд в Страсбург против налагането на наказания за присъединяване в него. “Това изобщо не е проваляне за нас. Повтарям, че тяхното пресаташе показа изказване, което е друго от думите на правосъдното решение. Това е добре декориран пакет за нашите съперници, само че вътре в него няма нищо. Суперлигата е срещу всякаква футболна логичност. И в случай че никой не я желае, никой няма да я направи. В нея няма никакъв смисъл. За изпълнителния шеф на А2 (всъщност А22 - б.р.), както назовавам акронима, който показва единствено два клуба, ще заема определението, обещано от президента на Ла Лига Хавиер Тебас: той е Дейвид Копърфийлд, илюзионист на думите. Аз бих могъл да кажа, че съм подписал да играя за Интер или Милан, само че нещата са правилни единствено когато в действителност се случват.

Не, не се тормозя, че други клубове ще последват Реал Мадрид и Барселона. Напротив, стабилността на клубовете е обезпечена от надпреварите на УЕФА. Срещу Суперлигата са се противопоставили 100% от немските и френските тимове, 90% от испанските, в действителност всички с изключение на два, както и 80% от италианските. Трудно е да се провежда шампионат без всички тези клубове. Само два тима от Серия " А " не са ни подкрепили и Ювентус не е измежду тях. Ръководителите на италианския футбол дават всичко от себе си. Проблемът с расизма в шампионата? Расистите не са почитатели, а идиоти, които желаят да употребяват стадионите за своите идеологии. Те не се тревожат за нанасянето на вреди против клубовете, а просто желаят да основават проблеми ”, добави шефът на УЕФА.

Чеферин беше запитан и за възходящата наклонност европейски клубове да имат едни и същи притежатели. “Работим върху това. Не можем да се преструваме, че не съществуват клубове с едни и същи притежатели, нито, че новите вложения не са положителни. Но това е мъчно за контролиране, изключително при хеджфондовете, чиито вложители са незнайни и могат да бъдат хиляди. За нас значимото е по какъв начин футболът е възприеман от публиката. Малък тим като Сасуоло може да победи Интер, само че в случай че двата клуба имат една и съща благосъстоятелност, може да се появят подозрения. Ние се нуждаем от бистрота и я имаме. Ето, Реал Мадрид завоюва Шампионската лига, макар че е в спор с нас. Това е, което дава меродавност на една институция ”, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР